Работниците плащат цената, докато Конгресът и работодателите обсъждат необходимостта от регулации за отопление

...
Понякога топлината ви кара да повръщате, каза Кармен Гарсия, земеделски
Коментари Харесай

Понякога топлината ви кара да повръщате, каза Кармен Гарсия, земеделски работник в долината Сан Хоакин в Калифорния. Тя и съпругът й прекараха юли в нивите с чесън, коленичили на изгорената земя, докато температурите се движиха над 105 градуса. Съпругът й имаше такава силна умора и гадене, че остана вкъщи от работа три дни. Той пи варова вода, вместо да отиде на лекар, тъй като двойката не е здравно осигурена. „На много хора това се случва“, каза Гарсия.

Няма федерални стандарти за защита на работници като семейство Гарсия, когато дните станат прекалено горещи. И без двупартийна подкрепа от Конгреса, дори при спешно внимание от страна на администрацията на Байдън, облекчението може да не дойде с години.

Президентът Джо Байдън през 2021 г. възложи на Администрацията по безопасност и здраве при работа да разработи правила за предотвратяване на топлинни наранявания и болест. Но този процес от 46 стъпки може да отнеме повече от десетилетие и може да спре, ако републиканец бъде избран за президент през 2024 г., тъй като Републиканската партия като цяло се противопоставя на разпоредбите за трудова медицина през последните 20 години. Тези правила може да изискват от работодателите да осигурят достатъчно питейна вода, почивки и място за охлаждане на сянка или климатик, когато температурите се покачат над определен праг.

счупени топлинни рекорди, конгресмен Джуди Чу (D-Калифорния) и други членове на Конгреса прокараха законодателство, което би ускорило процеса на създаване на правила на OSHA. Законопроектът е кръстен на Asunción Valdivia, земеделски работник, който изпада в безсъзнание, докато бере грозде в Калифорния през 105-градусов ден през 2004 г. Синът му го прибира от нивата и Valdivia умира от топлинен удар по пътя към дома. „Независимо дали във ферма, шофиране на камион или работа в склад, работници като Asunción поддържат страната ни работеща, докато издържа на някои от най-трудните условия“, каза Чу в изявление от юли, призовавайки Конгреса да приеме законопроекта.

Търговските организации, представляващи собствениците на фирми, се бориха с правилата, наричайки разходите за регулациите тежки. Те също така казват, че липсват данни, които да оправдаят общите правила, предвид различията сред работниците и работните места, вариращи от ресторанти за бързо хранене до ферми. Търговската камара на САЩ, една от най-мощните лобистки групи във Вашингтон, твърди, че подобни стандарти са безсмислени, „защото всеки служител преживява жегата по различен начин“. Освен това Камарата каза, че мерки като цикли работа-почивка „заплашват пряко и значително да навредят на … производителността на служителите и следователно икономическата жизнеспособност на техния работодател.“

„Много проблеми, свързани с топлината, не са резултат от селскостопанска работа или лошо управление на работодателя, а вместо това са резултат от модерния начин на живот на служителите“, пише Националният съвет по памука в своя отговор на предложените разпоредби. Например, климатикът затруднява адаптирането на хората към гореща среда, след като са били в студено жилище или превозно средство, се казва в доклада, като се отбелязва, че „по-младите работници, които са по-свикнали с по-заседналия начин на живот, не могат да издържат един ден, работейки навън ."

Асоциацията за горски ресурси, представляваща собствениците на горски земи, дърводобивната промишленост и мелниците, добави, че "заболяванията и смъртните случаи, свързани с топлината, не са сред най-сериозните професионални рискове, пред които са изправени работниците." Те цитираха числа от OSHA: Агенцията документира 789 хоспитализации, свързани с горещината, и 54 смъртни случая, свързани с горещината, чрез разследвания и нарушения от 2018 г. до 2021 г.

OSHA признава, че нейните данни са проблематични. Тя каза, че нейните числа „за свързаните с професионалната топлина заболявания, наранявания и смъртни случаи вероятно са силно подценени“. Нараняванията и заболяванията не винаги се записват, смъртните случаи, причинени от високи температури, не винаги се приписват на топлина, а свързаните с топлината щети могат да бъдат кумулативни, причинявайки сърдечни удари, бъбречна недостатъчност и други заболявания, след като човек е напуснал работното си място .

Температурата

За да установи регулации, OSHA трябва да разбере каква е топлината върху работниците на закрито и на открито. Обосновката е задължителна част от процеса, тъй като стандартите ще повишат разходите за работодатели, които трябва да инсталират климатични и вентилационни системи на закрито, и тези, чиято производителност може да спадне, ако на работниците на открито се разрешат почивки или по-кратки дни, когато температурите се покачат.

< p>В идеалния случай собствениците на фирми биха предприели действия, за да защитят работниците от топлината, независимо от правилата, каза Жорж Бенджамин, изпълнителен директор на Американската асоциация за обществено здраве. „Трябва да свършим по-добра работа, за да убедим работодателите, че има компромис между ефективността и болните работници“, каза той.

Гарсия и съпругът й страдаха от симптомите на топлинно изтощение: повръщане, гадене, и умора. Но техните случаи са сред хилядите, които остават неотчетени, когато хората не отиват в болница или не подават жалби от страх да не загубят работата си или имиграционния си статут. Известно е, че селскостопанските работници са недостатъчно представени в официалните статистики за професионалните злополуки и професионалните заболявания, каза Дейвид Майкълс, епидемиолог в университета Джордж Вашингтон и бивш администратор на OSHA. Изследователи, които анкетираха селскостопански работници в Северна Каролина и Джорджия, установиха, че повече от една трета от тях са имали симптоми на топлинна болест през лятото на обучението си - много повече от регистрираното от OSHA. Трябва да се отбележи, че проучването в Джорджия разкри, че 34% от земеделските работници не са имали достъп до редовни почивки, а една четвърт не са имали достъп до сянка.

Дори случаите, в които работниците са хоспитализирани, може да не се дължат на топлина, ако лекарите не не обръщайте внимание на връзката. Много проучвания свързват трудовите злополуки с топлинния стрес, който може да причини умора, дехидратация и световъртеж. В проучване в щата Вашингтон е установено, че земеделските работници падат по-често от стълби през юни и юли, сред най-горещите и влажни месеци. И в доклад от 2021 г. изследователите изчислиха, че по-високите температури са причинили приблизително 20 000 професионални наранявания годишно в Калифорния между 2001 г. и 2018 г. въз основа на искове за обезщетение на работниците.

Бъбречните наранявания, свързани с топлина, също се появяват в базата данни на OSHA работници, тежко ранени по време на работа, като служител в месопреработвателно предприятие, хоспитализиран поради дехидратация и остро увреждане на бъбреците в горещ юнски ден в Арканзас. Но изследванията установяват, че увреждането на бъбреците от топлина може да бъде и постепенно. Едно проучване на строителни работници, работещи през лятото в Саудитска Арабия, установи, че 18% са развили признаци на бъбречно увреждане, което ги излага на риск от бъбречна недостатъчност по-късно.

В допълнение към количественото определяне на нараняванията и смъртните случаи, причинени от топлината, OSHA се опитва да прикачи цена към тях, за да може да изчисли потенциалните спестявания от превенцията. „Трябва да измервате неща, като например колко струва един живот?“ Майкълс каза. За работниците и техните семейства страданието има далечни последици, които е трудно да се изброят. Медицинските разходи са по-ясни. Например, OSHA оценява преките разходи за топлинна прострация - прегряване поради топлинен удар или хипертермия - на близо 80 000 долара преки и непреки разходи за случай. Ако това изглежда високо, помислете за строителен работник в Ню Йорк, който е загубил съзнание в един горещ ден и е паднал от платформа, получавайки разкъсване на бъбрека, фрактури на лицето и няколко счупени ребра.

Поставяне на етикет с цена топлинен удар

Изследователите също са се опитали да разберат разходите за работодателите при загуба на производителност. Работата протича по-малко ефективно, тъй като температурите се повишават и ако работниците отсъстват поради болест и ако трябва да бъдат заменени, производството намалява, тъй като новите работници се обучават да вършат работата. Кълън Пейдж, готвач на линия в Остин, Тексас, и член на профсъюза Restaurant Workers United, работи с часове пред пещ за пица, където, каза той, температурите варират между 90 и 100 градуса, докато горещите вълни покриват града през Август. "Това е брутално. Това засяга вашето мислене. Вие сте объркан", каза той. „Получих топлинен обрив, който не изчезваше.“ Тъй като е толкова горещо, добави той, ресторантът има голямо текучество на служители. Адекватен вентилационен отвор над фурните и подобрена климатизация биха помогнали, каза той, но собствениците все още не са направили надстройки.

Via 313, веригата за пицарии, където Пейдж работи, не отговори на искания за коментар .

Страницата не е сама. Организация, представляваща служителите на ресторанта, Restaurant Opportunities Centers United, анкетира хиляди работници, много от които съобщават за „опасни горещи“ условия: 24% от тези в Хюстън например и 37% във Филаделфия.

" Работниците са били изложени на работни температури до 100 градуса, след като климатиците и кухненските вентилатори са били счупени, което ги прави неудобно и трудно за дишането“, пише друга група, която включва членове в индустрията за бързо хранене, Международният съюз на служителите в сферата на услугите , в коментар за OSHA. „Няма причина да отлагаме допълнително създаването на стандарт, когато знаем мащаба на проблема и знаем как да защитим работниците.“

Изследователи от Атлантическия съвет изчисляват, че САЩ ще загубят средно от 100 милиарда долара годишно от спадове в производителността на труда, предизвикани от топлината, докато климатът се затопля. „На работодателите струва много пари да не защитят работниците си“, каза Джули Фулчър, защитник на здравето и безопасността на работниците в Public Citizen, застъпническа организация във Вашингтон, окръг Колумбия, която лобира за законопроекта от Асунсион Валдивия, за да позволи на OSHA да влезе в сила регулации през следващата година.

За шаблон Фулчър предложи да се обърнем към Калифорния, Мериленд, Невада, Орегон и Вашингтон, единствените щати с правила, задължаващи всички работещи на открито да имат достъп до вода, почивка и сянка. Въпреки че разпоредбите не винаги се прилагат, те изглежда оказват влияние. След като Калифорния въведе своя стандарт през 2005 г., по-малко наранявания бяха докладвани в исковете за обезщетения на работниците, когато температурите надвишиха 85 градуса.

Майкълс каза, че OSHA е показала, че може да действа по-бързо от обикновено, когато Конгресът го разреши. В първите дни на епидемията от ХИВ/СПИН агенцията бързо прие правила за предотвратяване на случайно заразяване на лекари, медицински сестри и зъболекари с игли. Подобна неотложност съществува и сега, каза той. „Като се има предвид климатичната криза и удължаването на периодите на екстремни горещини“, каза той, „наложително е Конгресът да приеме законодателство, което позволява на OSHA бързо да издаде животоспасяващ стандарт.“

, известен преди като Kaiser Health News (KHN) е национален нюзрум, който произвежда задълбочена журналистика по здравни проблеми и е една от основните оперативни програми в – независимият източник за изследване на здравната политика, анкети и журналистика.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР