Работниците от русенския военен завод "Дунарит" ще излязат на протест

...
Работниците от русенския военен завод "Дунарит" ще излязат на протест
Коментари Харесай

Взимат лиценза на Дунарит, работниците ще протестират

Работниците от русенския боен цех "Дунарит " ще излязат на митинг пред граничния пункт "Дунав мост " на следващия ден.

Причината е ново предизвестие за лишаване на лиценза за всички действия на завода, в който работят 1300 души.

Русия продължава с обвиняванията за български оръжия в Сирия

Алепо цялостен с български ракети и муниции

Това е целенасочена офанзива против едно от предприятията във военно-промишления комплекс, което е на облага, е позицията на синдикатите в завода.

Само за предходната година облагата на "Дунарит " е 29 милиона лв., а сега предприятието извършва контракти за 60 милиона $.

Причината за отнемането на лицензите е обвинителен акт против член на съвета на шефовете поради злоупотреби. Поради тази причина ще бъдат отнети позволенията на завода за произвеждане, предпазване и търговия с военно-промишлени произведения.

Властите досега не дават детайлности за следствието, а от синдикатите упорстват заводът да не затваря поради него. Те излизат на митинг на следващия ден от 13ч. на кръговото преди "Дунав мост ".

„ Целта е една-единствена, опазване работата на фабриката, опазване на работните места на над 1300 работещи в завода Нашата работа е кооперирана, ние даваме работа на най-малко още три пъти по толкоз от други компании служащи и техните фамилии. Освен това при нас работят 80 % младежи, които също желаеме да защитим “, съобщи Диана Георгиева от КНСБ.

Изпълнителният шеф Кръстю Кръстев изясни пред медиите, че сега се приготвят материали, с цел да се апелира процедурата по лишаване на лиценза. Вчера е изпратено мнение на съдружие Българска охранителна промишленост за последствията за военно-промишления комплекс, в случай че „ Дунарит “ спре да работи.

Преди 2 години лицензът на завода за експорт на продукцията му за малко бе лишен поради сигнал на ДАНС, обвързван с финансовата сигурност на страната. Заводът беше част и от активите във банкрутиралата КТБ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР