Работниците на Прогрес в Байконур - центърът, което изстрелва ракети

...
Работниците на Прогрес в Байконур - центърът, което изстрелва ракети
Коментари Харесай

Парите свършиха! Пак пращат работници от Байконур в домашен отпуск

Работниците на " Прогрес " в Байконур - центърът, което изстрелва ракети на " Роскосмос ", са изпратени в домакински престой, заяви в телеграм канала си База.

Служителите са известени, че от 16 юни до 17 юли ще бъде натрапен престой. Шефовете се базират на неналичието на стартове, тъй че хората ще си стоят у дома в продължение на месец и ще получават две трети от междинната си заплата.

По-голямата част от времето на престой ще е за хората, които се занимават директно с ракетите, макар че от време на време те могат да бъдат извикани за " незабавни задания ".

Досега компанията е въвеждала престой единствено два пъти. Първият път беше при започване на пандемията от COVID-19 преди 2 години. Вторият случай беше наскоро, от 1 април до 10 май, когато изстрелването на ракети беше прекратено поради " специфичната интервенция " на Русия в Украйна.

" Прогрес " е част от структурите на " Роскосмос ". Според База главният цех на организацията в Самара (където се създават ракетите " Союз " ) и клоновете ѝ в други градове към момента не са били подложени на такива ограничения.

Прекъсването се отнася единствено за филиала в Байконур, където се правят изстрелванията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР