Работници от Агенция Пътна инфраструктура блокираха за кратко магистрала Хемус. Протестът

...
Работници от Агенция Пътна инфраструктура блокираха за кратко магистрала Хемус.
Протестът
Коментари Харесай

Работници от АПИ блокираха АМ Хемус, искат по-високи заплати


Работници от Агенция " Пътна инфраструктура " блокираха за малко автомагистрала " Хемус ".

Протестът при тунел „ Витиня “ докара до прекъсване на придвижването по автомагистралата за към петнайсет минути. Пътните чиновници настояха за по-високи заплати и по-добри условия за труд, а районният министър отговори, че схваща настояванията им.

„ 1000 лв. обаче нямаме клас, нямаме ваучери, нямаме застраховки на хората, които са на пътя, а те са огромна част от работещите “, сподели пред БТВ Дарин Катров, чиновник на АПИ.

„ В АПИ, особено, сътрудниците има да работят ужасно доста, работиха ужасно доста в последните месеци, тъй че естествено е, че би трябвало да бъде открит механизъм за това да получат по-добро възнаграждение, откакто желаеме повече работа, би трябвало да им осигурим, естествено, и по-добро възнаграждение, работи се по въпроса “, заяви районният министър арх. Иван Шишков.

От Пътната организация обявиха, че в бюджета за тази година не са планувани пари за по-високи заплати, само че се работи по въпроса от януари идната година възнагражденията да бъдат вдигнати с до 20 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР