Работници от 3 завода на компанията General Motors“ /GM/ в

...
Работници от 3 завода на компанията General Motors“ /GM/ в
Коментари Харесай

Автомобилни работници започват стачка в заводи на „General Motors“ в Канада, докато преговорите продължават

Работници от 3 завода на компанията „ General Motors “ /GM/ в Канада са напуснали работните си места по-рано през днешния ден, откакто не са съумели да реализират съглашение с автомобилния производител, заяви “Associated Press ”. Техният синдикат „ Unifor “ съставлява над 4200 служащи. Те предизвестиха, че ще стартират стачка , в случай че до среднощ локално време не бъде реализирано съглашение с техния шеф.

„ Постигнахме прочут прогрес денем, само че за жалост той не е задоволителен, “, съобщи пред кореспонденти президентът на „ Unifor “ Лана Пейн . Тя изясни още, че профсъюзът към момента беседва с компанията, само че има „ доста условия, които би трябвало да бъдат покрити, с цел да се реализира авансово съглашение “.

Миналия месец служащи, чиито права се пазят от „ Unifor “, ратифицираха нов тригодишен трудов контракт с компанията за коли „ Ford “ . Сега работещите в „ General Motors “ също се стремят към реализиране на сходно съглашение .

От управлението на производителя оповестиха, че въпреки да е реализиран „ доста позитивен прогрес “ , компанията е разочарована , че не е съумяла да реализира трайно съглашение.

„ Оставаме на масата за договаряния и се ангажираме да продължим да работим с „ Unifor “ за реализиране на съглашение, което да е заслужено и гъвкаво за нашите 4200 представлявани чиновници в Oshawa Assembly & Operations, St. Catharines Propulsion Plant и Woodstock Parts Distribution Centre, “, осведоми в изказване Дженифър Райт , изпълнителен шеф по връзките на „ General Motors “ в Канада.

По-рано Лана Пейн съобщи, че профсъюзът има доста точки за договаряния с GM , защото заводът в Ошава, Онтарио, работи непрекъснато, с цел да създава първокласните пикапи Chevrolet. В изявлението си пред кореспонденти обаче тя посочи, че „ демографските проблеми “ , евентуално свързани със застаряващата работна мощ , са съществена спънка .

В края на предишния месец служащите във „ Ford “ в Канада ратифицираха ново съглашение, което покачва главното почасово възнаграждение на индустриалните служащи с съвсем 20% за три години. По-рано „ Unifor “ избягваше да поддържа стачки против автомобилните производители от Детройт, за разлика от американския си сътрудник – профсъюза „ United Auto Workers “.

Междувременно стана ясно, че работещите в четвърти цех на GM – завода за сглобяване коли от серията CAMI в Ингерсол , Онтарио , са договорили  отделно съглашение и остават на работа, като информацията беше доказана от изказване на „ Unifor “.

Понастоящем „ Unifor “ е най-големият синдикат в частния бранш в Канада, който сплотява 315 000 служащи в доста браншове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР