Работници и служители на химическия завод Агрополихим в Девня днес

...
Работници и служители на химическия завод Агрополихим в Девня днес
Коментари Харесай

Работници в Агрополихим излязоха на протест, негодуват срещу обидно заплащане

Работници и чиновници на химическия цех " Агрополихим " в Девня през днешния ден излязоха на безмълвен митинг пред портала на предприятието. Те недоволстват против обидно ниското възнаграждение и неприятните условия на труд.

" Подкрепяме договарянията на синдикатите с управлението ", обявиха за " Девня - антична и съвременна " участници в демонстрацията, като подчертаха, че чистата облага на сдружението за 2018 година надвишава 33 млн. лв., като то няма кредитни отговорности. Шлосери и електротехници в завода получават приблизително по 700 лв. месечна заплата, а други са на минимална.

" Как да си плащаме заемите, сметките и да устояваме децата си? ", питат те. На този декор щатът в администрацията на " Агрополихим " бил прекомерно раздут със синекурни длъжности, а чиновниците там получавали двойно повече по отношение на служащите. Протестиращите са безапелационни, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, ще подхващат ефикасни протестни дейности и ще блокират работата на " Агрополихим ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР