Работници и служители на френската корпорация ТоталЕнержи (TotalEnergies) прекратяват своята

...
Работници и служители на френската корпорация ТоталЕнержи (TotalEnergies) прекратяват своята
Коментари Харесай

Напрежението спада! Голяма част от стачкуващите в петролния сектор във Франция прекратяват трудовия си протест

Работници и чиновници на френската корпорация " ТоталЕнержи " (TotalEnergies) приключват своята стачка. Тя продължава единствено в две петролни рафинерии - в Нормандия в северозападната част на Франция и във Фейзин покрай Лион, в североизточната част на страната, е съобщил за Ройтерс представител на профсъюза Обща конфедерация на труда (CGT).

Този профсъюз е главен уредник на трудовия митинг с искане за по-високи заплати на фона на увеличаващата се инфлация и свръхпечалбите на енергийните компании, отбелязва Франс прес.

В края на предходната седмица служащи във френското поделение на американския петролен колос " Ексън мобил " (ExxonMobil), които също участваха в стачката, стопираха трудовия митинг.

Стачките провокираха дефицит на горива в редица бензиностанции във Франция. Ситуацията се усъвършенства, откакто френското държавно управление усили вноса и подреди на част от стачкуващите служащи в петролния бранш да се завърнат на работа под опасността от строги наказания, в случай че не го създадат. Към момента се оповестява за дефицит на горива в, жестоко казано, към една пета от бензиностанциите във Франция, написа Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР