Работник с 20-годишен стаж в една от най-големите вериги хипермаркети

...
Работник с 20-годишен стаж в една от най-големите вериги хипермаркети
Коментари Харесай

Уволниха касиер в голяма верига заради немаркирани торбички

Работник с 20-годишен стаж в една от най-големите вериги хипермаркети във Англия беше уволнен, тъй като взел пазарски торбички без да ги заплати.

Ниамке Дофу беше уволнен през 2022 година от магазина, в който работи от 2003 година

В края на тежката си късна промяна Дофу купува храна, възглавници и спално долни дрехи на стойност 30 паунда за посетители, които ще посрещне в дома си. Охранителните камери демонстрират по какъв начин той взима торбички, които костват за клиентите сред 30 и 65 пенита, съобщи БТВ.

Въпреки изказванията, че е бил „ изтощен и не е осъзнавал какво прави “, Дофу е изведен пред шефовете и уволнен, откакто те са решили, че супермаркетът към този момент не може да му има вяра.

Според изводите на вътрешната „ дисциплинарка “ касиерът не е маркирал торбичките, само че е знаел, че ще има потребност от тях, с цел да постави обемистите си покупки. Дофу апелира пред съд уволнението си, само че съдът се съгласява с претекстовете на хипермаркета.

„ Веригата към този момент не може да има доверие на господин Дофу като чиновник, даже в случай че торбичките не костват толкоз, колкото заплаща за покупките си. След като разгледах всички показани пред мен доказателства, стигнах до заключението, че искът за незаслужено уволняване не е добре аргументиран и затова се отхвърля “, споделя съдията, предава The Independent.

Съдът дефинира изказванията на Дофу като недостоверни и показва, че продавачът е направил непозволено деяние, макар ниската цена на чантите.

„ След като деецът е осъзнал, че е работил погрешно и е направил кражба, е доста мъчно да се твърди, че решението за уволняване е нелегално “, добавя в претекстовете си съдът.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР