Работник, който се грижи за деца, е обвинен в Австралия в сексуални престъпления срещу 91 млади момичета

...
Сидни — Работник, който се грижи за деца, е малтретирал сексуално
Коментари Харесай

Сидни — Работник, който се грижи за деца, е малтретирал сексуално 91 млади момичета в продължение на 15 години, съобщи полицията във вторник, като го обвини, че е документирал „непостижимите“ си предполагаеми престъпления в хиляди снимки и видеоклипове.

Опитни детективи го описват като един от „най-ужасяващите“ случаи на сексуално малтретиране на деца в Австралия, наричайки го „извън границите на ничие въображение“.

„Знам тази новина ще изглежда неразбираема и знам, че ще има много въпроси“, каза помощник комисарят на федералната полиция Джъстин Гоф. „Няма много утеха, която мога да дам на родителите и децата, които са идентифицирани.“

В 1623-те обвинения са включени 136 обвинения в изнасилване, 110 обвинения в сексуален контакт с дете под 10 години – обвинение, използвано вместо изнасилване в някои австралийски юрисдикции – и 613 обвинения за създаване на детска порнография.

Разследващите преследваха 45-годишния мъж, откакто откриха кеш с детска порнография, споделена в тъмната мрежа през 2014 г.

Но усилията им бяха предимно безплодни, докато не направиха неочакван пробив през август миналата година - съпоставяне на визуални улики на фона на изображенията с център за грижи за деца в град Бризбейн.

Докато мъжът първоначално беше обвинен само в три престъпления, Гоф каза, че тежестта на неговите „отвратителни“ предполагаеми престъпления стана ясно, когато полицията претърси допълнително неговия компютър, телефон и твърд диск.

„Това е смразяваща и шокираща новина за родителите“, каза тя.

Полицията вярва, че мъжът е заснел или заснел „всички“ свои предполагаеми престъпления – и в крайна сметка е каталогизирал повече от 4000 снимки и видеоклипове на малтретиране.

Помощник-комисарят на полицията в Нов Южен Уелс Майкъл Фицджералд каза, че това е един от най-ужасните случаи, които е виждал.

„Не е възможно да си представим какво е направил този човек на тези деца“, каза той. „Мога само да кажа, че се опитвате да не бъдете шокирани след дълъг период от време в полицията, но това е ужасяващ случай.“

Полицията каза, че насилието е станало в 10 различни детски центрове между 2007 г. 2022 г. и са насочени изключително към „момичета в предпубертетна възраст“ — някои на възраст от една година.

Разследващите старателно прегледаха изображенията, за да идентифицират 87 от 91 жертви, които бяха от австралийските щати Куинсланд и Нов Южен Уелс .

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР