Работната среща се проведе по покана на заместник-кмета по транспорта

...
Работната среща се проведе по покана на заместник-кмета по транспорта
Коментари Харесай

КАТ ще дебне за нарушители и катастрофи през трафик камерите в Пловдив

Работната намира се организира по покана на заместник-кмета по превоза Тодор Чонов в постройката, където се обитават Общинско дружество „ Организация и надзор по превоза “ и Център за ръководство на трафика. На демонстрацията на техническите благоприятни условия и процеса на работа на двете системи участваха и представители на бранш „ Пътна полиция “ – началникът гл. контрольор Йордан Милушев и контрольор Георги Димкин.

В рамките на срещата бе реализирано единодушие по предписание на шефа ст. комисар Балев следва от бранш „ Пътна полиция “ да бъде избран чиновник, който да употребява особено обособено работно място в Центъра за ръководство на трафика. Той ще има задача навреме да подава към оперативните дежурни елементи на бранша и шестте районни ръководства получената от видеокамерите информация за зародили произшествия, усложненията в трафика и нарушаванията на Закона за придвижване по пътищата. С по този начин основаната организация се цели оптимално бърза и съответна реакция от разположените в града полицейски екипи за поддържане на спокойна и безвредна конюнктура по пътната мрежа на Пловдив.

При основаването на трафик центъра неведнъж се разясняваше концепцията, записите от камерите да бъдат употребявани за санкциониране на водачи. Това обаче се оказа развой придружен от голям брой административни спънки, които на процедура го трансфораха в изцяло неефикасен метод. С слагането на чиновник на КАТ в центъра евентуално се цели да се увеличи контролът, като се заобиколят пречките с камерите.

Участниците в срещата показаха взаимната си задоволеност от обичайно положителната връзка и тясното съдействие сред полицията и общината в напъните за основаване на оптимални условия за пътна сигурност в регионалния град. Единодушно бе и мнението, че партньорските и колегиални взаимоотношения са значим поръчител за сполучливото разрешаване на всички зародили въпроси и проблеми в тази тенденция.

По време на диалозите се разискаха разнообразни ограничения за понижаване на пътния травматизъм, способи за облекчение на трафика и попречване на зачестилото замърсяване на пътното платно от доста разрастващата се строителна активност в Пловдив. Акцентира се и на общите благоприятни условия за противопоставяне против грубите нарушавания на разпоредбите за придвижване от страна на водачите с изключително внимание към случаите на прекъсване на коли в зоната на автобусните спирки и в допълнение затрудняване придвижването на градския превоз.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР