Работната група на политическите партии по френското предложение не се

...
Работната група на политическите партии по френското предложение не се
Коментари Харесай

Все още не е ясно кога френското предложение ще бъде разгледано от парламента в Скопие

Работната група на политическите партии по френското предложение не се контракти за нова среща, след тази от преди два дни, на която нито един от представителите на партията не се отклони от позициите си по френското предложение, написа македонското онлайн издание.

Депутатът Антонио Милошоски, който е представител на ВМРО-ДПМНЕ, през вчерашния ден удостовери пред МИА, че няма съглашение за нова среща и съобщи, че за тях би имало смисъл от нова среща, в случай че държавното управление, т.е. страната, направи аргументирани забележки по отношение на френското предложение.

„ Ако ДСИ и СДСМ одобряват всички дружно като държавно управление, парламент и страна да изпратим аргументирани забележки за корекции на френското предложение, тогава идната среща ще има смисъл “, сподели Милошоски.

Към момента няма информация от СДСМ и ДСИ за продължение на работата на работните групи.

Членовете на тази група са вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич и координаторът на парламентарната група на СДСМ Йован Митрески, депутатите Антонио Милошоски и Александър Николовски от ВМРО-ДПМНЕ, координаторът на парламентарната група на ДСИ Арбер Адеми, Елми Азири от Алианса на албанците и депутатът Павле Траянов, като представител на ЛДП, ДОМ и Държавна сигурност.

След първото съвещание координаторът на парламентарната група на СДСМ Йован Митревски сподели, че са изпратили своите предложения-заключения до всички парламентарни групи, които би трябвало да бъдат признати по отношение на информацията, която държавното управление би трябвало да изпрати до Народното събрание.

Депутатът Александър Николоски от ВМРО-ДПМНЕ незабавно след първата им среща разгласи към този момент известните позиции на опозиционната партия.

Арбер Адеми от ДСИ съобщи след срещата, че същността е македонският език да стане част от формалните езици на Европейския съюз и това е кристално ясно в преговорната рамка.

Лидерът на Демократичния съюз Павле Траянов пък се застъпи за приемане на изводи след предлагането с необятна поддръжка в Народното събрание. „ Заключенията би трябвало да задължат държавното управление да направи опит да включи това, което се съдържа в тях, в преговорната рамка и други документи и в случай че не успее, това би означавало, че не може да даде единодушието си за предлагането “, сподели Траянов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР