Работна среща за обсъждане на конкретни мерки за ограничаване на

...
Работна среща за обсъждане на конкретни мерки за ограничаване на
Коментари Харесай

Мерки за овладяване популацията на бездомните кучета обсъждаха в Стара Загора

Работна среща за разискване на съответни ограничения за ограничение на популацията на бездомните кучета се организира през днешния ден по самодейност на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. В нея участваха отрасловият заместник-кмет Йордан Николов, доктор Дамян Миков, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ), притежатели на ветеринарни клиники и амбулатории и представители на неправителствени организации.
Заместник-кметът чака от срещата да се усъвършенства координацията сред всички страни, с което да се способства за преодоляване на популацията на бездомните кучета в Стара Загора. На срещата се разискаха съответните оферти - възстановяване на системата за регистрация на четириногите и нуждата от поощряване на виновното отношение на стопаните, което е в интерес и на животните, и на обществеността. Общинската администрация има желание да отдели средства за микрочипове, които да се слагат на домашните любимци, което ще разреши кучетата да са разпознати, а притежателите да бъдат насърчавани да кастрират животните си. 
По време на срещата е образувана работна група, в която ще взе участие по един представител на общинската администрация, ОДБХ - Стара Загора, на ветеринарните лекари и на неправителствените организации. Задачата й е да създаде тактика за понижаване на популацията на бездомните кучета.
Всички участници бяха единомислещи, че има безстопанствени кучета поради неналичието на регистрация на огромна част от домашните любимци. Според тях би трябвало да се организират и повече осведомителни акции, които да коментират правата и отговорностите на притежателите на домашни любимци и да разпространяват положителни практики за тяхното развъждане. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР