Работна група в рамките на вътрешната парламентарна комисия, под ръководството

...
Работна група в рамките на вътрешната парламентарна комисия, под ръководството
Коментари Харесай

Работна група ще изчиства спорните норми срещу изпирането на пари

Работна група в границите на вътрешната парламентарна комисия, под управлението на Цветан Цветанов и с присъединяване на Висшия адвокатски съвет и специалисти ще изготви оферти за такива промени, които да създадат по-ефективно използването на Закона за ограниченията против изпирането на пари. Това заяви ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев след среща в кабината на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, ръководителя на вътрешната комисия Цветан Цветанов, ръководителя на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова и представители на адвокатурата.
Висшият адвокатски съвет настояваше за такава среша и за прецизиране на закона, тъй че да не се основават подозрения дали адвокатската загадка ще бъде непокътната. След срещата Ралица Негенцова и изрази вяра още идната седмица да се състои първото съвещание на новата работна група и да се реализира прецизиране на нормите. Очакванията ѝ са да се реализира прецизиране на всички правила, тъй че да бъдат предпазени както публичният интерес, по този начин и самостоятелният интерес на жителите и юридическите лица. Те би трябвало да са сигурни и уверени в отбраната на тяхната загадка и в доверието в правораздаването, безапелационна е Негенцова.
Цветан Цветанов изрази вяра ДАНС с техните специалисти и представителите на адвокатурата да вземат участие интензивно в работната група и разгласи, че тя стартира работа в 13:00 часа във вторник (26 февруари). Целта по думите му е " да успокоим адвокатурата и да не се вършат тези неправилни тълкувания и внушения, че се основава някакво доносничество за техните клиенти ". Ще се опитаме, добави той,да подсигуряваме, че директивата ще се извърши 100% и няма да има репутационна вреда за страната.
Приетото законодателство против опитите за пране на пари е главен приоритет за всяка страна-членка на Европейски Съюз, на Европейската комисия и на всички контролни органи, които наблюдават за осъществяването на законодателството и неговото използване, посочи Цветанов. " Странта има и други задължения -за присъедииняване към валутния съюз - това е спомагателна причина да бъдем доста деликатни и да сме приели директивата ", добави той. Този законопроект е артикул на три-месечна работа на специалистите на ДАНС, сподели още Цветанов
Г-жо Негенцова, желая да успокоите всички депутати, че Народното събрание ще направи баланс, с цел да не застрашим репутацията на страната, само че и в същото време да защитим правата на всички български жители, без изключения, съобщи още Цветанов. Той увери, че юристите няма да са доносници на ДАНС.
Помолен да каже имат ли отговорности по този закон детските градини, Цветанов посочи, че към уеб страницата на ДАНС може да се насочат всевъзможни въпроси и съобщи: " Да ви посочат една детска градина към която те са създали сходно условие или предписание " и добави, че е уверен, че единствено се основава напрежение и опълчване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР