Работна група с участието на всички ангажирани организации ще предложи

...
Работна група с участието на всички ангажирани организации ще предложи
Коментари Харесай

Нова работна група нищи шофьорските курсове

Работна група с присъединяване на всички ангажирани организации ще предложи нова идея за възстановяване на образованието на участниците в придвижването по пътищата.

Припомняме, че през днешния ден по-рано над 200 автоинструктори блокираха с колите си центъра на София. С искане да бъде анулирана наредбата, която вкарва нова система за надзор над образованието на водачите и усилва броя на часовете за подготовка от 31 на 42.
 За автоинструкторите законодателят е „ държавно магаре “
За автоинструкторите законодателят е „ държавно магаре “

Протест блокира центъра на София

Работна група с присъединяване на всички ангажирани институции, браншови организации, университетски среди и неправителствен бранш ще разработят цялостна нова идея за смяна на образованието за подготовката на участниците в придвижването. Това заяви ръководителят на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова след среща с представители на протестиращите през днешния ден автоинструктори.

При срещата с автоинструкторите министърът на образованието Красимир Вълчев е заречен на инструкторите да спре заповедта си за увеличение на часовете за кормуване.

Министърът на образованието и науката Таня Михайлова, съобщи че заповедта, против която недоволства част от сектора не е влезнала в действие като разясни, че Министерството на образованието и науката в никакъв случай не се е фокусирало върху броят часове, а върху това по какъв начин се организират те.
 За автоинструкторите законодателят е „ държавно магаре “
За автоинструкторите законодателят е „ държавно магаре “

Протест блокира центъра на София

" Трябва да спрем да приказваме на парче за образованието . Затова след срещите през днешния ден с присъединяване на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев бе взето решение да се образува нова работна група, която да обхване всички аспекти свързани с него ", акцентира Малина Крумова.

По думите й шофьорският курс е единствено един на практика детайл от образованието ни да бъдем участници в придвижването по тази причина и то би трябвало да стартира от най-ранна възраст и да бъде по-добре координирано през всичките му стадии .

Работната група ще създаде оферти, които да бъдат синхронизирани с новия закон за придвижване по пътищата и да обзет и детайли като потребността да има спомагателни ограничавания за новите водачи, след придобиване на тяхната дееспособност.

Работната група ще има ясно написани правила за осъществяване на съвещанията, а в нея ще бъдат поканени оптимално необятен кръг от експерти и организации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР