„Работим в направление тази бойна група да бъде усилена. Преговаряме

...
„Работим в направление тази бойна група да бъде усилена. Преговаряме
Коментари Харесай

Военен зам.-министър: Батальонната група на НАТО ще остане у нас, докато има опасност, особено от Русия

„ Работим в направление тази бойна група да бъде усилена. Преговаряме с Италия да поеме така наречената роля на рамкова страна, т.е. да даде основно нужни качества, както и личен състав. Бойната група ще бъде укрепена до към 1000-1500 военнослужещи, както са бойните групи във всички останали страни на източния фланг. Това е детайл на защитата на НАТО и ние би трябвало да работим с други страни сътрудници да дават тази техника, която ни е нужна “, изясни той.

Божилов е безапелационен, че решението на Народното събрание страната ни да не дава оръжие на Украйна се съблюдава прецизно.

Заместник-министърът изрично отхвърли съмненията, че български самолети СУ-25 са предоставени на Украйна след ремонт в Беларус.

По думите му имаме един от най-големите фабрики за ремонт на танкове и бронирана техника в Европа, където в този момент се ремонтират български танкове, тъй че можем да отговорим на настояването на украинската страна.

От друга страна Божилов счита, че България би трябвало да се откаже от танковете Т-72, които са морално и механически остарели, както и от останалата съветска военна техника, освен тъй като е остаряла, а и тъй като при сегашната геополитическа обстановка става невероятно тя да се поддържа.

Според него към този момент България не възнамерява да купува изтребители втора употреба, до момента в който дойдат поръчаните F16 от Съединени американски щати. Засега се залага на удължение на живота на руските изтребители, за които разновидността е да бъдат ремонтирани в Полша.

„ Нидерландските изтребители F35, които вземат участие в защитата на въздушното ни пространство, ще бъдат тук до края на месеца “, сподели Божилов.

„ Със сигурност в НАТО се създават разнообразни проекти по какъв начин да се подкрепят страните на източния фланг, тъй като не сме единствено ние в тази обстановка с остаряла руска техника. Всички страни от източния фланг ще бъдат подкрепени “, сподели още заместник-министърът на защитата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР