Работи се по установяване на точната възраст на Омар Аднан,

...
Работи се по установяване на точната възраст на Омар Аднан,
Коментари Харесай

Прокуратурата установява точната възраст на Омар Аднан

Работи се по определяне на точната възраст на Омар Аднан , упрекнат за злополуката с рейс с мигранти в Бургас, при която починаха двамата служители на реда. Чрез Министерството на външните работи ще бъде поискана информация от посолството на Сирия. Ако се откри, че Омар не е 15-годишен, а пълновръстен, има опция да му бъде наложено по-строго наказване, оповестява. 

Разследването е в начален стадий. Данните за възрастта на Омар са съгласно характеристичната информация , с която разполагаме, уточни районният прокурор Мария Маркова:

" Това са данни, декларирани от самото лице , в съответните заявления, които те попълнят, когато влизат в страната. В развой на определяне е, като надлежно опити в тази тенденция ще бъдат първо направени посредством Външно министерство и посолството на Сирия, както и в Република Турция. От видно-характеристичната информация се открива, че родителите имат документи за идентичност, което допуска, че поради десетмесечния им престой в Турция, може би и той има издадени. Ако не бъдат открити такива, надлежно ще се подхващат ограничения по други начини на Наказателно-процесуален кодекс, а точно назначението на съдебно-медицински и антропологични експертизи за определяне на действителната възраст. Ще създадем всичко допустимо това да бъде реалност ".

Прокурор Маркова посочи, че международно-правна помощ в страни като Сирия доста мъчно се извършва, а от време на време даже и не се случва. В някои случаи лишава и към две-три години. Според статистиката доста са се повишили каналджиите от други страни. Сред тях има украинци, грузинци, молдовци, сърби, французи, македонци и от арабските страни, добави Маркова.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР