Работещите за мнозинство да не нарушават парламентарните принципи, традиции и

...
Работещите за мнозинство да не нарушават парламентарните принципи, традиции и
Коментари Харесай

Радев: Работещите за мнозинство да не нарушават парламентарните принципи, традиции и морални норми

Работещите за болшинство да не нарушават парламентарните правила, обичаи и морални правила. За това прикани президентът Румен Радев преди началото на церемонията по връчване на премиите „ Банка на годината “.
" Нека да изчакаме до петък да забележим дали най-голямата парламентарна група ще успее да извърши връчения мандат. Движим се по Конституция ", сподели Радев, представен от Нова телевизия. И прикани “всеки, който работи за парламентарно болшинство, би трябвало да се стреми да го образува по подобен метод, че да не нарушава откритите парламентарни правила, обичаи, морални правила и най- значимото - по този начин да бъде образувано, че да има дълготрайна устойчивост”.

Президентът разяснява и настояването на парламентарните групи на ГЕРБ и Българска социалистическа партия за връщане на хартиените бюлетини. “За мен е значимо да видя дебатите в пленарна зала. Имаше хора, които доста мощно упорстваха да има машинно гласоподаване. Нека ги чуем отново и да забележим какво е мнението им сега”, сподели президентът.
Още един път Румен Радев съобщи позицията си по отношение на изгонването на 70 съветски дипломати като го назова “безпрецедентен акт”. “Всеки, който работи против ползите на България, би трябвало да носи своите последици. Но това би трябвало да става в сходство с откритите процедури и при съществуване на доказателства”, безапелационен бе той и добави, че отговорността за действието е на държавното управление и водачите в обединението. “Това решение усилва риска за България, за нашата енергетика, стопанска система и за гражданите”, съобщи Радев.
И още: “Връщането на доверието в политическата класа изисква да има бистрота във връзка с финансирането на българските политици извън, само че не по-малко значимо е анализатори и обществени представители да афишират дали и те не получават финансиране”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР