Работещите в Автомагистрали - Черно море отново ще блокират пътния

...
Работещите в Автомагистрали - Черно море отново ще блокират пътния
Коментари Харесай

Задава се нова блокада на АМ Хемус от служители на Автомагистрали

Работещите в " Автомагистрали - Черно море " още веднъж ще блокират пътния възел " Белокопитово " на автомагистрала " Хемус " в 12 часа в понеделник - 28 март, оповестиха от пътностроителната компания.
Още по темата
" Поводът за следващ път е направеното от нас и неизплатено от страната - средствата за ремонта на автомагистрала " Тракия " от държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД, директно подчинено на министъра на районното развиване и благоустройството. Провели сме голям брой срещи с всички служебни и постоянно определени държавни управления. Написали сме голям брой писма, позиции, заявления, които досега са без отговор ", означават в известие до медиите от компанията.

Оттам напомнят, че все още общото обвързване за обекта към сдружението от страна на възложителя - " Автомагистрали " ЕАД, посредством АПИ, е в размер на 27 644 902 лв. с Данък добавена стойност.

" Министърът на районното развиване Гроздан Караджов също не съблюдава казаното в предаване по една от националните малките екрани, че ще предложи на 23 март приемане на разпореждане на Министерския съвет, което ще даде опция за заплащане на 50 на 100 от дължимите средства ", сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция икономическият шеф и секретар на синдикалната организация на " Автомагистрали - Черно море " Петя Стоянова.

Липсата на решение толкоз дълго време докара до от време на време закъснение на заработените ни с почтен труд заплати.

" За интервала, в който е изпълняван обектът, те са в размер на 7 548 097 лв., дружно с осигуровките към тях. За декември 2021 година, януари и февруари 2022 година, неплатените заплати и осигуровките към тях са в размер на 4,5 млн. лв. ". Принудително е спряна работа във всички звена, заради липса на материали. Предстои и всеобщо уволняване на 70 % от личния състав - дългогодишни квалифицирани служащи и чиновници, заради неспособност да се работи, без да се обезпечи ритмично възнаграждение на работните заплати и да се обезпечи доставката на материали. Периодично ни се стопира електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, заради неспособност да бъдат заплатени, се отбелязва в известието на компанията.

" Настояваме за неотложно разплащане на цялата дължима сума, осигуряваща ни трайна претовареност и положително възнаграждение. С цел отбягване на всевъзможни спекулации, заявяваме категорично, че нашите синдикални дейности нямат политически темперамент, а се борим само за опазване на трайните си работни места и почтено възнаграждение ", се показва още в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР