Работещи във военното предприятие "Емко" отново ще протестират в София.

...
Работещи във военното предприятие "Емко" отново ще протестират в София.
Коментари Харесай

Работници в 'Емко' ще протестират пред сградата на Министерски съвет

Работещи във военното дружество "Емко " още веднъж ще стачкуват в София. Този път митингът ще се организира пред постройката на Министерския съвет в София от 14.00 часа. Основното искане на служащите в предприятието е да запазят работните си места.

В позиция, която беше публикувана от тяхно име, се показва, че те упорстват да бъдат върнати всички прекъснати от министъра на стопанската система "и неговите служители " контракти за доставка на продукция. Работниците декларират, че са афектирани от липса на поддръжка към тях от страна на ръководещите, като в това време правят оценка поддръжката на разнообразни партии, които са отвън ръководството:

Протестираме срещу грубото тъпчене на Конституцията на Република България; срещу опълчването на частни и държавни дружества; срещу разрушение на колегиалните връзки сред тези сдружения!

Работещите се афишират и срещу потреблението на контролните органи против работещите, като ги квалифицират като извършители, а управлението на предприятието - като нарушители. Те се афишират и срещу опити на министъра на стопанската система да настрои работещите против ръководителите им.

Не сме съгласни с всеобщите уволнения и закани за уволнения на държавни чиновници, които отхвърлят да вземат участие в схемата по нашето погубване!

Протестираме и се борим срещу опита нашето сдружение и работни места да бъдат унищожени, а продукцията ни иззета!

Настояваме за опазване на имиджа на Република България на външнотърговските пазари и считаме, че имаме голям принос за положителното име на страната ни в областта на специфичната продукция!

Своят митинг и претенции ще заявим за следващ път на 2 октомври 2017 година, от 14:00 до 20:00 часа, на площада пред зала „ Света София “(бивш Партиен дом).

Призоваваме всички наши сътрудници, подизпълнители, контрагенти и всички български жители, които смятат, че настояванията ни са обективни, да ни поддържат!

Нека покажем, че „ Цялата държавна власт произтича от народа “!

Очаква се на 6 октомври да бъде извършено съвещание на междуведомствения съвет, който преглежда лицензите на военните дружество. Министърът на стопанската система Емил Караниколов разяснява предходната седмица, че се надява "въпросът да бъде решен ". "По никакъв метод не желаеме да придобиваме това сдружение ", сподели министърът и изясни, че законът разрешава при установени нередности при съхранението на продукция да се лишава лицензът за експорт.

В същото време от АБВ желаеха сформиране на парламентарна анкетна комисия, която да изследва и откри всички обстоятелства по проблема с „ Емко “ и проблемите във военнопромишления комплекс. От партията обявиха, че ще сезират прокуратурата и ще осведомят Европейската комисия и посланиците на непознати страни у нас за административния произвол от страна на страната, обвързван с отхвърли на Агенцията по вписванията да впише „ Емко “ като притежател на „ Дунарит “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР