Работещи от градския транспорт на София излизат на протестна акция

...
Работещи от градския транспорт на София излизат на протестна акция
Коментари Харесай

Служителите в столичния градски транспорт излизат на протест в четвъртък в 8 часа

Работещи от градския превоз на София излизат на протестна акция на следващия ден в 8 часа сутринта, оповестиха от КНСБ. Протестът е проведен от Федерацията на транспортните синдикати. Той ще се организира в жк " Дружба " на последната спирка на няколко автобусни линии.

 

Движението по линии 4, 88, 204, 304, 384 и H4 ще бъде затруднено, като е допустимо е да се стигне и до тяхното прекъсване.

 

От Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ упорстват за 30% нарастване на заплатите в четирите общински транспортни сдружения на София. Синдикалистите предизвестиха, че общественото напрежение в градския превоз, почнало още в края на предходната година, не стихва освен в София, само че и в цялата страна.

 

Искането на КНСБ за спомагателни 37 милиона лв. в Държавния бюджет за 2024 година за растеж на заплатите в бранша, не беше признато.

 

Според синдикалистите, това директно ще попречи на общините да удовлетворят желанието на работещите за нарастване на техните хонорари. Ето за какво работещите от бранша ще изразят своето неодобрение от неналичието на пари за резистентен растеж на заплатите в градския превоз.

 

От КНСБ сигнализират, че възнагражденията са изядени от инфлацията и изпреварващия растеж на приходите в частния бранш. На мястото на пенсионираните чиновници не постъпват нови млади фрагменти поради ниските стартови заплати и неналичието на вероятност. От КНСБ декларират, че всичко това води до струпване и на огромни количества ексклузивен труд, който за 2023-та година доближава до над 500 000 часа, а това оказва директно отрицателно въздействие върху сигурността, която предлага градския превоз, предизвестяват синдикалистите.

 

От КНСБ обявиха, че неналичието на фрагменти - водачи, инженерен личен състав, механици, обслужващ и почистващ личен състав, ще докара само до изтощеност на чиновниците и до риск от увеличение на произшествията и повредите в бранша.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР