Работеща България излиза на протест на 27 октомври, с искане

...
Работеща България излиза на протест на 27 октомври, с искане
Коментари Харесай

КНСБ организира протест за по-високи доходи и достойни права

Работеща България излиза на митинг на 27 октомври, с искане за по-високи приходи и отбрана на съществени права на хората на труда.

Протестът ще стартира в 11.30 ч. от пл. " Св. Александър Невски ". Шествието от пл. " Св. Александър Невски " ще стартира в 11:30 ч., а участниците ще се придвижат по следния маршрут:

потегляне от пл. " Св. Александър Невски " - ул. " Оборище " - ул. " Георги С. Раковски " - бул. " Цар Освободител " - бул. " Княз Александър Дондуков " до формалния вход на Министерския съвет, намиращ се на бул. " Княз Александър Дондуков " № 1, където ще се организира първия Национален протестен протест.

Протестен протест ще се организира пред постройката на Министерския съвет в 12:00 ч.

След довеждане докрай на митинга пред Министерския съвет, КНСБ провежда шествие към Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) по следния маршрут: от бул. " Княз Александър Дондуков " - ул. " Георги С. Раковски " - ул. " Оборище " - бул. " Васил Левски " - бул. " Княз Александър Дондуков " - до ул. " Тракия " №15, където ще се организира втория Национален протестен протест. Шествието от Министерския съвет до ул. " Тракия " № 15 ще се организира от 13:00 ч. до 13:45 ч., оповестяват уредниците.

Основните претенции на митинга са по-високи заплати, най-малко още 100 лева към заплатата на всеки български служащ и да не се трансформира класът и правата на работещите. Доходи, права, достолепие - това ще бъде главното обръщение на митинга на КНСБ.

Настояваме за незабавни и решителни ограничения, с които да се подсигурява запазването и на дребното останали придобивки на служащите и чиновниците, да се обезпечи конституционното ни право на заслужен труд и живот, да се отстранен непремерените бюджетни рестрикции и да се подсигурява действието на значими за страната системи, декларират от синдиката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР