Работата в екип с роботи е смесена благословия“, казва водещият

...
Работата в екип с роботи е смесена благословия“, казва водещият
Коментари Харесай

Роботите ни правят по-мързеливи и небрежни

„ Работата в екип с роботи е смесена благословия “, споделя водещият създател на изследването, наблягайки, че от една страна взаимната работа с роботи може да стимулира хората да се показват добре, само че е допустимо и тъкмо противоположното, защото намесата на роботи размива и груповия, и самостоятелния принос на хората в групата.

Резултатите, оповестени в списанието Frontiersin Robotics and AI, демонстрират, че хората, работещи дружно с роботи, са по-склонни да демонстрират „ обществено бездействие “ – идея, изследвана още през 1913 година, описваща държание, когато човек поставя по-малко старания, работейки в екип, в сравнение с в случай че работи самичък.

Социалното бездействие може да се изрази в понижаване на продуктивността и по-ниско равнище на персонална отговорност при групово осъществяване на задания, без значение дали в колектива има робот или не, само че наличието му по-скоро заостря проблемите.

Учените са опитали развой с инспекция на недостатъци на машинни елементи и като цяло резултатът е, че хората са били по-небрежни, смятайки,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР