Работата с PDF документи е част от ежедневието на много

...
Работата с PDF документи е част от ежедневието на много
Коментари Харесай

И PDF документите проговарят чрез AI

Работата с PDF документи е част от всекидневието на доста хора. И компанията Adobe желае да помогне, като улесни взаимоотношението с PDF-овете чрез… изкуствен интелект (AI).

Adobe заяви, че прибавя AI Assistant функционалност в някои от главните си приложения. Сред тях са Acrobat Individual, Pro и Teams, както и в Reader.

Чрез тях потребителите ще могат да употребяват изкуствения разсъдък, с цел да генерират резюмета на документите, хрумвания и да задават въпроси за наличието на файловете, а логаритъмът ще намира отговорите.  Adobe счита, че функционалността ще е изключително потребна за обемисти документи.

Отговорите ще се генерират с препратки към всеки факт и изказване, които са определени от AI. Така потребителят ще може бързо и елементарно да ревизира оригинала в документа. Също по този начин генерираните отговори и наличие ще бъдат форматирани и подготвени за шерване и прекопирване.

Adobe споделя, че AI Assistant ще може да работи освен с PDF документи, само че и други файлове. Сред тях са Word, PowerPoint, транскрипции от срещи и така нататък

Компанията добавя, че обработката на информацията в документите ще става в предпазена среда. Данните няма да се съхраняват или употребяват за образование. За корпоративните клиенти ще има и още повече ограничения за отбрана.

Функциите ще са безвъзмездни, до момента в който са в бета версия. Потребителите на платените абонаменти на Acrobat ще получат достъп до тях без в допълнение възнаграждение. След като бета версията завърши, Adobe ще предложи нов абонаментен пакет, който потребителите ще могат да прибавят към сегашния си абонамент, в случай че желаят. Цената му ще бъде оповестена по-натам.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР