Работата по разследването е започнала през април, като по случая

...
Работата по разследването е започнала през април, като по случая
Коментари Харесай

Разкриха мащабна схема за фалшиви пари и подправени документи, има арестувани


Работата по следствието е почнала през април, като по случая е взела участие и " Европол ". Претърсени са 10 адреса в София и един отвън столицата.

" Иззети са материални доказателства, от които е видно, че с избрани механически средства - машини, са създавани неистинен парични знаци, както и неистинен публични документи. Става въпрос за проведена незаконна група ", посочи Кирилова.

Снимка: БТА

При интервенцията са задържани четирима души, измежду тях има и жена. Те са арестувани за до 72 часа, следва да се внесе искане в съда да бъдат арестувани за непрекъснато.

" Установено е доста количество такива банкноти, средства за тяхното производство, както и средства за произвеждане на неистинен документи за идентичност - български и интернационалните паспорти, персонални карти, свидетелства за ръководство на МПС и задгранични такива ", коментира Пастованов.

Прокурорът добави, че ще се проверява и присъединяване на други хора в групата. Както и къде, с каква цел, и от кого се употребяват подправените евро и документи, предава БТА.

Един от арестуваните в предишното е бил съпричастен с трафика на мигранти. Сред задържаните са член на групата, който е търгувал с неистинските банкноти, подобен, който е съпричастен към производството им, както и индивидът, съхранявал готовата продукция.

Всички арестувани са добре известни на ГДБОП и особено по отношение на подправянето.

Директорът на ГДБОП Явор Серафимов уточни, че в Германия, Франция и други страни от Европейски Съюз са засечени от подправените банкноти, създадени от групата.

Снимка: БТА

" Основно са изготвяни и популяризирани банкноти с номинал 50 евро. Те са желани за произвеждане, защото са лесни за обращение. Такива банкноти са засечени в страни от Европейски Съюз, измежду които Франция и Германия ", съобщи Серафимов.

Според ГДБОП неистинските документи са с положително качество. При акцията са конфискувани и средствата, с които са се изработвали подправените персонални документи и пари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР