Работата от дома позволява на жените да водят конферентни разговори

...
Работата от дома позволява на жените да водят конферентни разговори
Коментари Харесай

Съвети за облеклото на бизнес дамата

Работата от вкъщи разрешава на дамите да водят конферентни диалози и да изпращат имейли в 2 часа сутринта по пижама. Но в един миг все ще се наложи вие да имате и „ срещи очи в очи “ с клиенти, вложители, спонсори или други бизнес сътрудници. Трябва да сте готови за тях, тъй като външният тип е от доста огромно значение за това по какъв начин ни възприемат хората.

Наистина, конкуренцията в дребния бизнес е жестока и изисква доста умения, само че да знае по какъв начин да се облича човек за бизнес-среща, си е огромен плюс, тъй като това може да му помогне по-лесно да подписа договорката, към която се стреми. Дори в някои промишлености, методът на обличане е от решаващо значение.

Да предположим да вземем за пример, че вие сте фешън дизайнер и продавате облекла на профилирани магазини. Може би ще се изкушите да облечете нещо от вашата продуктова линия за идната делова среща. Но ето тук би трябвало доста да се внимава. Да бъдете модел на личната си линия може би звучи като една добра концепция, само че в случай че облеклото, което ще промотирате, не е в подобаващия жанр за бизнес среща, то тогава по-добре зарежете това. Най-добре занесете моделите, вместо да играете ролята на манекен и да изпадате в нелепа обстановка.

Когато се обличате за настоятелен контакти, забравете за това, да впечатлите сътрудниците си със секси лъчение. Мини пола, висок ток и впита дантелена блузка, която да разкрива прелестите ви, може би е доста подобаваща за персонална среща, само че в бизнеса това се смята /най-малкото/за демонстрация на неприятен усет. По този метод рискувате хората да ви възприемат погрешно. Нали задачата на срещата е да ви запомнят с вашата бизнес концепция, а не със съблазън? Една стъпка в неверната посока и вие към този момент може би сте изгубили сигурен сътрудник. А в случай че той показа усещанията си в своите среди, професионалният ви имидж към този момент е съществено заплашен.

Какъв е интернационалният стандарт за бизнес облекло?

Костюмът с вратовръзка /за мъжете/, както и сако и права пола с дължина под коляното /за жените/, към момента не отстъпват първото място за общоприетоо бизнес облекло в професионалния свят. Други дрехи, като рокли в подобаващ контур и цветове /или пола с блуза и жилетка/, също може да служат като общоприетоо облекло за дамите в бизнеса. Общо взето то би трябвало да наподобява по-официално от ежедневното, само че без да бъде прекомерно строго. В случай на подозрение, постоянно залагайте на по-консервативния жанр, с цел да бъдете в сигурност.

Кое е ежедневното бизнес облекло?

Този термин може да значи разнообразни неща за другите компании. В някои компании може да бъде задоволително дамите да носят дънки и свободни ризи, само че избягвайте този вид облекло, когато става дума за дребния бизнес. С тип на майка, която преди малко е завършила следващата игра с детето си, надали ще заинтригувате някого да прави бизнес с вас.

За задачите на бизнес срещи и мероприятия дамите би трябвало да обмислят следните насоки във връзка с бизнес облеклото:

Поддържайте дрешника си разнороден, като избирайте облеклата по този начин, че да могат да се комбинират между тях в разнообразни разновидности. По този метод няма да натоварвате бюджета си ненужно, а въпреки това постоянно ще имате пресен външен тип. Инвестирайте в няколко стилни и качествени модела, които са взаимнозаменяеми, в сравнение с в доста, само че нискокачествени тоалети. За да можете да се възползвате от другите комбинации, належащо е облеклата ви да бъдат в добре съчетаващи се цветове и материи. Когато избирате следващата част от облеклото, помислете с какъв брой от облеклата, които към този момент имате, тя би се съчетала сполучливо.

Цветове и модели

Консервативните цветове и материи си остават стандарт в бизнес облеклото и за двата пола. Ако се колебаете, можете да се спрете на мрачно сиво, което постоянно е уместно. Черното също е добър избор, само че незабавно би трябвало да уточним, че тук не се има поради късата секси черна рокля, с която сте зашеметили всички на последния коктейл. Широките линии или лъскави материи също са несъответствуващи, смятат се за прекомерно разсейващи за бизнес срещи. Като цяло, правилото е едно – не изпадайте в крайности! Помнете, че задачата на бизнес срещата е да рекламирате вашия бизнес, а не себе си.

Панталони и костюми

Панталоните са добър избор, само че се придържайте към общоприетите модели. Дори и да имате прелестна фигура, избягвайте впитите панталони. Материи като рипсено кадифе може да се употребяват, в случай че става дума за всекидневно бизнес облекло, само че не и за публични мотиви. Ето един добър стандарт за бизнес облекло – панталони и костюми, направени от вълна. Опитайте се да избягвате синтетични материи като коприна и полиестер. Материи, които елементарно се намачкват при сядане и ставане, не трябва да се употребяват, тъй като единствено ще скапват имиджа ви.

Поли и рокли

Подходящият цвят и материя несъмнено са значими, само че това, което е от решаващо значение е дължината. Ето един успешен тест, който ще ви свърши работа. Дължината на полата ви би трябвало да покрива избран най-малко. Ще го откриете, когато седнете на стол с кръстосани крайници против огледалото. Ако тази поза разкрива прекомерно доста от бедрата ви, то значи, полата /роклята/ е прекомерно къса.

Ако полата има цепка, тя би трябвало да бъде дребна, центрирана откъм гърба и не по-висока от коляното ви. Високите цепки в никакъв случай не са подобаващи. И още един значим миг – цепката не би трябвало да затруднява подвижността ви. Става дума да не лимитира придвижванията ви при вървене или нанагорнище на стълби. Ако не можете да вървите комфортно в полата, това сигурно значи едно – просто би трябвало да облечете друга, тъй като тази очевидно е несъответствуваща.

Ризи, блузи и пуловери

Първото и най-важно предписание е: „ В никакъв случай не показвайте разголено деколте, без значение от обилните ви форми! “ Блузите би трябвало да бъдат съобразени като цвят и материя с останалата част от облеклото / както и с аксесоарите, естествено/. Фини материи могат да бъдат употребявани, само че за ръкавите или други подобаващи елементи, където не биха създали усещане като прекомерно секси. Ако въпреки всичко държите на транспарантната материя, то наложително носете връхна дреха върху блузата. Същото важи и за плетивата. Модните пуловери с огромни дупки не трябва да се носят „ на голо “.

Обувки

Според психолозите, типът на обувките оказва извънредно огромно значение за цялостното разбиране визията на даден човек. Ето за какво, обърнете им уместно внимание. Най-доброто за един сериозен бизнес тип, несъмнено, си остава класиката – затворен вид обувки в цвета на костюма. Може също по този начин чанта и обувки в един цвят – това в никакъв случай не излиза от мода, а и наподобява доста елегантно, в действителност.

Ето какви обувки не би трябвало да носите:

Обувки с прекомерно високи токове Обувки с прекомерно тънки токове Обувки с плоски подметки Износени обувки или непочистени обувки Обувки, които не се съчетават по цвят с нито една друга част от облеклото ви

Важно е да се носят обувки, които се вписват добре в цялостния ви външен тип, като по едно и също време с това, с тях вие би трябвало да можете да се разхождате комфортно. Обувките би трябвало да бъдат постоянно чисти, а като най-подходящи материали се смятат обувките, направени от кожа или микрофибър. Що се отнася до сандалите, те са набедени като извънредно несъответствуващи за бизнес облекло, само че за спортните обувки това не се отнася и последните могат да бъдат употребявани – да вземем за пример в ежедневното бизнес облекло.

Ако сте поканени на бизнес събитие, наложително се поинтересувайте дали има някакво условие за облеклото. В случай, че се колебаете по какъв начин да се облечете, постоянно заложете на по-скромния външен тип, тъй като това оставя положително усещане. Дори и доста да харесвате роклята си с гол тил или стилните си „ скъсани дънки “, запазете ги за други мотиви, а не за света на бизнеса. Когато се обличате за този свят, би трябвало да акцентирате на друго, а точно, че сте стилна и сполучлива бизнес дама!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР