Работата на транзитния газопровод за Гърция ще бъде възстановена, най-вероятно,

...
Работата на транзитния газопровод за Гърция ще бъде възстановена, най-вероятно,
Коментари Харесай

Очаква се авариралият газопровод за Гърция да заработи в полунощ

Работата на директния газопровод за Гърция ще бъде възобновена, най-вероятно, в среднощ, оповестява БГНЕС, базирайки се на информация от министерството на енергетиката.

От отрасловото ведомство са уверили, че се работи за отстраняването на повредата и се надяват доста скоро да бъде възобновен преноса на „ синьо гориво “.
Аварията на газопровода при Кулата: Най-вероятната причина са остарели тръби Техническа ревизия на оборудването е направена през 2014 година
В понеделник сутринта към 8:00 ч. от беше записана повреда по преносната тръба за Гърция а непосредственост до село Кулата, а локални поданици подадоха сигнал за „ мощен гръм “.

По-късно от „ Булгартрансгаз “ оповестиха, че не е имало детонация, а индустриална повреда, " провокирала нарушение целостта на газопровода на 200 метра преди линеен кран Кулата “.
Газопровод е гръмнал в региона на Кулата Засега няма данни за потърпевши при случая
От компанията изолираха сектора и са подхванали „ всички нужни дейности за осъществяване на спешен ремонт и обновяване на преноса на природен газ за Гърция ".

Все още не известна повода за произшествието, само че една от версиите е, че повредата е в резултат на остарелите тръби.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР