Работата на комисията е повлияна от трети лица, като е

...
Работата на комисията е повлияна от трети лица, като е
Коментари Харесай

Отстранен от търга за тръбите на интерконектора с Гърция: Изтекла е информация от офертата ми

" Работата на комисията е повлияна от трети лица, като е налице " приключване " на информация и неопазване на тайната на събитията, които членовете на комисията са разбрали по отношение на работата си ". Това твърди в своята тъжба компанията " Топливо – 2 " ЕООД от поръчката за произвеждане и доставка на тръбите за интерконектора с Гърция.
Според жалбоподателя, чийто едноличен притежател е Васил Щраков, фирмата му е отстранена незаконосъобразно от присъединяване. Компанията твърди, че е установила непозволен достъп на Бруно Лерино, Джанлука Куатиери, Корина Карамесинис и Енрико Виняти до офертите на участниците.
" На 31.08.2018 година е осъществена инспекция на място във фабриката на заявения от " Топливо – 2 " ЕООД подизпълнител " Либърти Пайпс Хартълпул ", Англия, на която са участвали лица, които не са членове на комисията ", сочат още от сдружението. И подчертават върху това, че на 13.09.2018 година при визитата на заявения от жалбоподателя подизпълнител в Турция " Тосцелик Спирал Бору Уретим Синай " още веднъж са участвали лица, които не са членове на комисията.  
С решение от през днешния ден Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърля жалбата на " Топливо – 2 ", като тя предстои на обжалване пред Върховен административен съд. Възложени за заплащане на компанията са разходи на стойност 4000 лв. – по 2000 за възложителя на поръчката " Ай Си Джи Би " и на спечелилото търга гръцко сдружение " Коринт Пайп Индъстри С.А. " за адвокатски хонорари.
" По отношение на изказванието за " приключване " на информация, поради присъединяване в инспекциите на лица, които са представители на възложителя, само че не и членове на комисията, Комисия за защита на конкуренцията намира, че по производството липсват сходни данни. Не са налице данни и доказателства, които да удостоверяват изразеното от жалбоподателя виждане, че е разкрита информация от офертите на участниците. Въпреки присъединяване на тези лица в инспекциите на място в заводите, същите не са имали достъп до офертите на участниците . Тоест, до данни и информация, разказана в техническите оферти, а само са участвали при осъществената инспекция /оглед/ по отношение на определяне на опцията за осъществяване на предмета на публичната поръчка ", се сочи в решението на Антимонополната комисия.
Отхвърлени са като неоснователни и останалите недоволства в жалбата.
Със свое предходно решение Комисия за защита на конкуренцията позволи авансово осъществяване на решението за избор на реализатор.
Припомняме, че гръцката компания „ Коринт Пайп Индъстри С.А. “ завоюва поръчката с оферта за 58 229 759 евро без Данък добавена стойност. А обектът за създаване на междусистемна газова връзка Гърция – България бе стартиран публично от министър председателите на двете страни Бойко Борисов и Алексис Ципрас преди три седмици.
Проектната компания " Ай Си Джи Би " завърши и процедурата за планиране, доставка и строителство на интерконектора. За реализатор е определена  гръцката компания " Джей Енд Пи – Авакс С.А. "   с оферта за 144 850 000 евро без Данък добавена стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР