Работата е нещо, без което не можем в съвременния живот

...
Работата е нещо, без което не можем в съвременния живот
Коментари Харесай

Няколко знака, че работата завзема живота ви

Работата е нещо, без което не можем в актуалния живот – нуждаем се от нея, с цел да можем да си позволим нещата, които са ни нужни. Но въпреки всичко несъмнено имаме потребност и от персонален живот, което право би трябвало обезателно да отстояваме.
Има обаче заплаха работата дотам да превземе всекидневието ни, че просто да завземе живота ни. Именно това не трябва да позволяваме в никакъв случаи! Ако забележите някой от знаците, че работата завзема живота ви – незабавно вземете ограничения и преосмислете полезностите си:
 9 офис навика, които вредят на здравето ти 9 офис навика, които вредят на здравето ти
В никакъв случай не трябва да допускаш работата ти да се трансформира в причина да развиеш някое съществено заболяване. Затова - дано се з...
1. Често се случва да работиш по повече от 10 часа на ден.
2. Колкото и труд да полагаш, времето все не ти стига и постоянно си някъде по средата на всички тези неща, които ти се постанова да свършиш.
3. Дори и да се опитваш, не можеш да си припомниш по кое време тъкмо се е случвало за финален път да се забавлявате в работата си.
4. Още в неделя единствено като си помислиш, че идва понеделник и стартира да ти се плаче.
5. Когато се прибереш от работа у дома се чувстваш душевен изстискана и прочувствено изтощена – просто нямаш сили за нищо повече.
 Какво би трябвало да знаеш, в случай че смяташ да работиш в чужбина? Какво би трябвало да знаеш, в случай че смяташ да работиш в чужбина?
Искаш да работиш в чужбина? Сигурен си, че там ще успееш? Вероятно да, само че... Прочети, преди дефинитивно да решиш да заминеш... Ето ти...
6. Не можеш да се оправиш с изтощителния работен ден без да приемаш огромни дози кофеин или никотин. Или и двете!
7. Сред приятелите си имаш славата на човек, който непрекъснато анулира срещите и постоянно това се случва в последната минута. И в множеството случаи – заради служебни задължения.
8. Не успяваш да свършиш работата в границите на работния ден, по тази причина си взимаш и “за у дома ”.
Ако дори и единствено 2-3 от описаните изказвания се отнасят до теб, тогава би трябвало да ти е ясно, че си стигнала до подобен миг, в който служебните задължения са завзели живота ти и не ти разрешават да живееш обикновено. А не би трябвало да е по този начин!
Редно е работата да бъде нещо, което те обогатява – прочувствено и финансово. А когато това не е по този начин и те изстисква до най-много, тогава нито си в положение да дадеш максимума от себе си, нито пък се чувстваш задоволена. В последна сметка с цел да бъдат нещата по този начин, както би трябвало, би трябвало да постигнеш баланс сред труда и удоволствията.
 Работните умения на утрешния ден и по какъв начин да ги придобием Работните умения на утрешния ден и по какъв начин да ги придобием
Светът се цифровизира и трансформира, а еволюцията на работната мощ върви с неимоверна скорост. Все повече работни места се автоматиз...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР