Работа в областта на подобряване на околната среда и улесняване

...
Работа в областта на подобряване на околната среда и улесняване
Коментари Харесай

Екология и умни градове - основните цели на новите кметове

Работа в региона на възстановяване на околната среда и улеснение живота на жителите са двете съществени насоки, в които ще работят новоизбраните кметове. При новата настройка 197 от кметовете стартират следващия си мандат, а 68 от тях встъпват в служба за пръв път стана ясно по време на тържественото заседание на Сдружението на общините, което през днешния ден - 11 декември, чества 23 години от основаването си. Сдружението не е единствено най-голямата социална организация у нас, а изразител на значимите за страната въпроси, пречупени през призмата на достоверна народна власт, каквато се явява общинската власт. Уникалността на Сдружението е, че в него членуват законно определени органи на локалното самоуправление - кметове и общински съветници. Единствената организация, която сплотява 100% от евентуално заинтригуваните страни. През този мандат на нас се пада отговорността за новото интегрирано развиване. Ще се приготвят планове по новите оперативни стратегии и особена значимост ще има постигането на сложен резултат в другите области на живот. Понятия като " междуобщинско съдействие ", " споделени услуги " и " интегрирано обмисляне " ще би трябвало да се наложат. Всичко това е тестване да работим дружно и имаме добър разговор ", сподели Даниел Панов, ръководител на Сдружението и кмет на Велико Търново.

През идващите 4 години българските кметове ще би трябвало да поемат по пътя на модерното ръководство, като акцентът към този момент няма да е толкоз инфраструктурата. " Днес, когато над 18 милиарда лева евросредства, са вложени в българските общини, е време да поговорим за бъдещето, а то е в зелените политики, умните градове, щадящата околна среда ", добави Панов.

Съвременната среда прави хората по-свободни, само че и по-малко отговори и съпричастни към проблемите и точно там би трябвало да са фокусирани бъдещи вложения. Важно е хората още веднъж да живеят в общественост, да се грижат за градовете си и най-много за обитаемоте места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР