Р одители излязоха на протест заради липсата на достатъчно места

...
Р одители излязоха на протест заради липсата на достатъчно места
Коментари Харесай

Родители излязоха на протест в София

Р одители излязоха на митинг поради неналичието на задоволително места в яслите и градините в София. Те се събраха под прозорците на Столичната община и желаеха кметът Йорданка Фандъкова да понесе отговорност. За малко блокираха и придвижването по улица „ Московска”, оповестява.

След класирането на 17 май се оказа, че за над 10 хиляди деца места в детски градини и ясли няма. Протестиращите бяха поканени на диалог в кметството, само че отхвърлиха. Исканията им са да се строят повече детски градини и ясли, а обезщетения да има за всички деца без значение от тяхната възраст.

Неприетите деца имат право на отплата от страната - само че единствено в случай че към този момент са кандидатствали за частна детска градина.



На месец компенсацията е 291 лв.. Таксите за градина и ясла в техния регион Люлин - близо 600. А държавна помощ получават единствено децата над 3 години. Часове преди митинга, кметът на София Йорданка Фандъкова изясни за какво има такова условие за помощта

Това е извънредно значима възраст за подготовка за учебно заведение, т.е. това са вложения за образованиe, яслите са нужни за фамилии, които желаят да вървят на работа, да се осъществят, само че това е по-скоро обществена дейност”, съобщи Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.



Родителите обаче упорстват отплата да има за всички деца.

Освен родители, на митинга пред Столична община пристигнаха и политици, като Методи Лалов, общински консултант от „ Демократична България” и Мая Манолова, от „ Изправи се! Мутри вън!”
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Попитали радио Ереван: - Как да усетим, че към този момент остаряваме? От радиото дали отговор: - Младите се къпят, преди да излязат, а старите, щом се изкъпят,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниМожете да видите следи от нанесен побойЯвлението в този момент ще бъде с по-близки във времето перигей и пълнолуниеНепознатите влезнали в къщата към 3 часа през нощтаСледователите се пробват да схванат по какъв начин се е случилоВ профила си в Инстаграм Навални уточни, че е упрекнат в отклонение на " всички дарения " Опозиционерът твърди, че го заплашва смъртна присъда в БеларусБроят на инфектираните с ковид във Англия нарастваВижте подробноститеХоливудската двойка демонстрираха дома си в Бевърли ХилсСъздаването му е значима стъпка за гарантиране на свободата на придвижване на европейските жители, добави президентътСлужебният външен министър Светлан Стоев показа екипа си и неговите приоритетиИталианската мода стартира да притегля вниманието към себе си през втората половина на 20-век " Именно космосът ще изиграе решаваща роля в резултата от борбата сред Вашингтон и Пекин ", написа Никола БавереТова са потвърдили американски учени от университета в Сейнт ЛуисСветът осъди дейностите на Минск, Европейски Съюз наложи наказания  Спецсъдът не е р </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР