Пясъчни скулптури на велики българи като Васил Левски и светите

...
Пясъчни скулптури на велики българи като Васил Левски и светите
Коментари Харесай

Различните будители: Гледайте вдъхновяващия филм за творците Пол и Реми от Бургас

Пясъчни статуи на велики българи като Васил Левски и светите братя Кирил и Методий са дребна част от творчеството на Реми и Пол Хогърт, избрали да творят в Бургас

Историята на двама невероятни създатели Реми и Пол Хогърт от Англия, които извайват пясъчни статуи на бургаския плаж, докосна хиляди хора от цялата страна и се трансформира във ентусиазъм за режисьора и сценарист Петър Русев, актьорите Никола Парашкевов и Георги Гоцин, които стоят зад кино лентата „ Пет аргументи да твориш в Бургас – Пол и Реми ”.

Документалната продукция ще бъде показана в Експо център „ Флора ” тази вечер, 4-ти ноември /петък/ от 18.00 часа. Входът е свободен. Проектът е финансиран от Община Бургас по фонд „ Култура ”.

Пол и Реми са свободни актьори, които пътуват и творят по целия свят, само че се влюбват в Бургас, остават да живеят в родината ни и от няколко години ваят на бургаския плаж статуи от пясък за дребни и огромни. Създават ги през всички сезони, в делнични и празнични дни. Разхождащите се край морето хора са следили по какъв начин те надарено извайват знаковите за града знаци или наши национални светини, основават работилнички за деца. Те са създатели на голям брой интернационалните планове. Известни са в целия свят с работите си и присъединяване си в интернационалните кино продукции, в това число реклами, измежду които и една за Формула 1.

Чрез техните любопитни специалности и ориси ще тръгнем на пътешествие-изповед, с цел да узнаем прочувствените претекстове, предопределили избора им да останат да живеят в България и да творят в Бургас. В България те са от 10 години.

„ Бургас е прелестен и вселенски град за творчество, тук се усещаме обичани, ценени и свободни както на никое място другаде. ”- споделят Пол и Реми.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР