Пясъчната коса“ на река Караагач край Китен е разрушена незаконно,

...
Пясъчната коса“ на река Караагач край Китен е разрушена незаконно,
Коментари Харесай

Замърсяване на морската вода след преливане на река Камчия: Има ли човешка намеса?

Пясъчната „ коса “ на река Караагач край Китен е разрушена нелегално , сигнализират фенове на bTV. Хората, които почиват на близкия къмпинг, се притесняват от нахлуване на нечисти води в морето.

Пътят на реката е отворен към морето и всичко, което се носи по нея се влива в морската вода, която става кафяво-черна.

Семейство Попови пресмятат, че е по-скъпо в чужбина

„ Подадох сигнал на тел. 112, тъй като предходния ден хора от къмпинга ми описаха, че са видели двама души с лопати, които разкопават реката. На идващият ден цветът на морската вода беше очевидно изменен. Видяхме, че реката има сериозен отвор към морето “, изяснява Надежда.

Снимка: bTV

Тя допуска, че стореното е от риболовци. Когато реката се отвори , рибата влиза в реката и е много по-лесна за улов. bTV не съумя да получи отговор от институциите дали унищожаването на така наречен „ коса “ на реката е нелегално действие и дали ще има осъдени.

Никой не пита какво има във водата, която се влива в Черно море от Дунав, добави той

Концесионерът е сложил табела на плажа, че е неразрешено прокопаването на устието на реката и следва санкция от 1000 лева Не е ясно обаче кой би трябвало да я наложи.

Снимка: bTV

„ Работя тук от 13 годин5и и съм виждал какво ли не. През зимата нямаше огромни дъждове. За пръв път виждам през юни да се вдигне водата до толкоз, че да се влее в морето. Това стана след една сериозна стихия. Реката просто прелива по натурален метод и пробила в най-слабото място сред скалата и пясъчната линия “, безапелационен е старши спасителят на плажа Румен Ангелов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР