Пуснал пост в социалните мрежи, че е подготвил голямо количество

...
Пуснал пост в социалните мрежи, че е подготвил голямо количество
Коментари Харесай

Арестуват бивш турски състезател, подигравал се на Ердоган

Пуснал пост в обществените мрежи, че е подготвил огромно количество сладки, раздавани обичайно на погребения

Турското правораздаване е издало осем заповеди за арест, една от които против някогашен турски олимпийски играч по плуване, поради подигравателни мнения в Туитър за президента Реджеп Тайип Ердоган, който в края на предходната седмица даде позитивен резултат на тест за КОВИД-19, съобщи Агенция Франс Прес, представено от Българска телеграфна агенция.

Ердоган разгласи в събота, че той и брачната половинка му са се заразили с разновидността Омикрон на ковид. Той уточни в персоналния си акаунт в Туитър, че двамата прекарват болестта с леки признаци и се усещат добре, както и че той самият продължава да работи от вкъщи си.

След това Ердоган разгласява голям брой известия в Туитър, с цел да благодари на виновни представители и международни водачи, които са им поискали бързо излекуване.

Но наред с многочислените пожелания за бързо възобновяване, турските управляващи са разпознали в събота известие от профил, който се счита, че е на някогашния играч по плуване Деря Бююкунджу, взел участие шест пъти в Олимпийски игри. Авторът на това известие е твърдял, че е подготвил огромно количество сладки, раздавани обичайно на погребения.

Прокуратурата в Истанбул разгласи през днешния ден, че е издала заповед за арест на Деря Бююкунджу в границите на следствие за "съобщения с незаконен темперамент в обществените мрежи " във връзка със болестта с КОВИД-19 на президента.

Общо осем заповеди за арест бяха издадени по същата причина в неделя, като четирима души бяха задържани.

Прокурори в Анкара започнаха също следствие в края на предходната седмица във връзка със известия в обществените мрежи, съдържащи "обиди против президента " и "принизяващи религиозните полезности ".

Турските управляващи са подхванали над 160 000 следствия за засегнатост на президента, откакто Ердоган, който е на власт от 19 години и по-рано бе министър председател, пое президентския пост през 2014 година

Турски съдилища са произнесли досега 3 625 присъди по каузи за засегнатост на президента.

В края на януари турска журналистка бе задържана през нощта в дома си в Истанбул по същото обвиняване. Седеф Кабаш бе направила в телевизионно предаване изявление, преценено като обиждащо президента, а по-късно го бе повторила в профила си в Туитър.

Няколко дни по-късно Ердоган предизвести, че "това незаконно действие няма да остане безнаказано ". "Наш дълг е да пазиме уважението към моята служба, към президентството. Това няма нищо общо със свободата на словото ", посочи той.

Ердоган е бил ваксиниран с трета доза ваксина против КОВИД-19 през юни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР