Пуснаха отново обществената поръчка за изграждането на тунел „Железница“ на

...
Пуснаха отново обществената поръчка за изграждането на тунел „Железница“ на
Коментари Харесай

Пуснаха отново обществената поръчка за тунела „Железница“

Пуснаха още веднъж публичната поръчка за построяването на тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “.

Поръчката е на стойност 250 хиляди лв. и е с три обособени позиции. Парите идват от Европа.

Това е втората тръжна процедура за „ Железница “. Предишният търг се провали, откакто стана ясно, че липсва досието с техническото предложение на един от претендентите. Мистериозно изчезналите документи са на „ Главболгарстрой “.

Папките с предложенията са се съхранявали в строго защитавана стая в Пътната организация, до която достъп са имали единствено членовете на комисията по публичната поръчка и външният специалист Стефан Гайтанджиев. Именно Гайтанджиев беше притеглен като обвинен по случая. В неговото жилище бяха открити документи на един от претендентите за строителството на тунела. В деня на ареста си Гайтанжиев е считал да върне изчезналата директория в организацията, само че не е съумял, настояват източници на bTV от следствието.

Външният специалист не знаел, че достъпът му до постройката на АПИ е стеснен. Затова оставил книжата при защитата в куфар. Тогава чиновник на Агенцията взел досието и я изнесъл още веднъж. Така тя изчезва от там за повторно.

До момента изчезналата директория не е открита. В хода на следствието стана ясно, че и видеонаблюдението не е работило в стаята, където са се съхранявали документите.

Срокът за подаване на предложения е до 19 октомври. След като бъде издигнат, „ Железница “ ще е най-дългият и безценен тунел в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР