Пускат в движение първите училищни автобуси в София от днес.

...
Пускат в движение първите училищни автобуси в София от днес.
Коментари Харесай

Първите училищни автобуси тръгват в София

Пускат в придвижване първите учебни рейсове в София от през днешния ден. Возилата ще се движат пробно три месеца и ще обслужат едни от най-големите учебни заведения в централата част -18 СУ „ Уилям Гладстон “ и 32 СУ „ Свети Климент Охридски “, като транспортират децата до 4 клас, съобщи "Монитор ".

Всеки образователен ден два рейса ще потеглят от 10 ДКЦ на бул. „ Александър Стамболийски “, като единият ще се движи по „ Константин Величков “, а другият по „ Христо Ботев “ и ще стопират на същестуващи спирки на градския превоз. Идеята има за цел да реши въпросът със тапите, както и да понижи замърсяването на въздуха.

"Надяваме се доста по-малко хора да возят децата си на учебно заведение като резултат от стартирането на учебните рейсове. Целта ни е градът да стане все по-чист и по-безопасен за напредване. Имаме подготвеност да пуснем още 7 линии, които обслужват учебни заведения в централната градска част ", разяснява пред Българска национална телевизия Елица Панайотова - координатор на плана "Зелена София " към Столична община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР