Пума напада 8-годишен кемпер в Олимпийския национален парк

...
8-годишен кемпер оцеля след нападение от пума в Олимпийския национален
Коментари Харесай

8-годишен кемпер оцеля след нападение от пума в Олимпийския национален парк във Вашингтон в събота вечерта, съобщиха служители.

Нападението се случи около 18:30 часа. местно време в Лейк Анджелис, съобщи Службата на националния парк. Пумата „небрежно изостави атаката си“, след като майката на детето се развика на животното, оставяйки 8-годишното дете с леки наранявания, според Службата на националния парк.

Всички останали къмпингуващи в района бяха евакуирани след нападението и достъпът до района беше прекратен „поради екстремния характер на този инцидент“, каза в изявление биологът за дивата природа на Олимпийския национален парк Том Кей.< /p>срещи пума-човек, довели до документирано нараняване, включително смъртоносна атака през 2018 г., според Държавния департамент по риба и дива природа. 9-годишно момиченце оцеля от нападение на пума във Вашингтон миналата година.

Целият Олимпийски национален парк се смята за територия на пумата. Посетителите на парка се съветват да не се разхождат или да бягат сами. Възрастните трябва да държат децата в полезрението си, а домашните любимци трябва да бъдат оставени у дома.

Посетителите на парка, които забележат пума, не трябва да бягат, защото това може да предизвика инстинкта на животното за атака. Експертите съветват хората вместо това да се групират, за да изглеждат възможно най-големи и да вдигат много шум/

„Идеята е да убедите пумата, че не сте плячка, а потенциална опасност“, според държавата Насоки на Министерството на рибата и дивата природа.

Кугарите са най-едрите членове на семейството на котките, открити във Вашингтон, като възрастните мъжки тежат средно 140 паунда. Възрастните женски рядко тежат повече от 110 паунда. Най-активни са от здрач до зори.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР