публикувано на 15.02.24 в 08:01 Автор: Катя Пеева - кор.

...
публикувано на 15.02.24 в 08:01 Автор: Катя Пеева - кор.
Коментари Харесай

В Гърция гласуват проектозакон, който позволява еднополовите бракове

публикувано на 15.02.24 в 08:01 Автор: Катя Пеева - кор. на БНР в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Гръцкият парламент ще гласоподава противоречивия проектозакон, който разрешава цивилен брак на еднополовите двойки. Разногласия по тематиката има както в ръководещата партия, по този начин и в опозицията.

След митинги в Атина и внезапно отменяне на проектозакона от църквата през днешния ден Народното събрание ще гласоподава смяна в законодателството, която ще разреши узаконяване на еднополовите бракове.

Гръцката черква с дейна акция против гей браковете
Несъгласни има даже измежду депутатите от ръководещата партия. Бившият министър председател Андони Самарас, както и няколко заместник-министри обявиха, че ще гласоподават срещу даже с цената да изоставен държавното управление.

Почти половината от депутатите - социалисти обявиха, че няма да участват на вота в символ на митинг. Сред представителите на най-голямата опозиционна партия СИРИЗА няма несъгласни, тъй като водачът Каселакис е гей, който подписа брак в чужбина, само че не може да го легализира в Гърция.

Протести в Гърция против еднополовите бракове
Три дребни патриотични партии, надълбоко свързани с каноните на църквата, се сплотиха в позиция против еднополовите бракове и желаеха поименно гласоподаване, с цел да поеме отговорност всеки народен представител пред гласоподавателите.

Премиерът Кириакос Мицотакис и ръководещата партия чакат законът да бъде признат благодарение на част от опозицията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР