Публикувани са резултатите и рейтингът на страните според владеенето на

...
Публикувани са резултатите и рейтингът на страните според владеенето на
Коментари Харесай

Хървати и сърби сред най-добре владеещите английски в света, българите относително добре

Публикувани са резултатите и рейтингът на страните съгласно владеенето на британски език измежду популацията. Сред стоте страни, в които британският се приказва доста добре или добре и не е майчин език в страната, Хърватия и Сърбия са най-хубавите в нашия район.

Данните за годишния показател на притежаване на британски език (EPI) могат да служат като груба визия за уменията за другарство на британски език измежду хората по света, само че също по този начин и за готовността на страните да поддържат връзка в бизнеса, вложенията, заетостта и туризма, защото в последна сметка британският е световен език за връзка.

Ако се намирате в Оман, Мексико или Тайланд, ще бъде доста по-трудно да поддържате връзка на британски, в сравнение с да вземем за пример някъде в Европа.

В отчета на EPI се показва, че милиони хора приказват британски като първи или втори език, а стотици хиляди приказват британски като трети или четвърти език. Той също по този начин показва, че страните с високо равнище на притежаване на британски език са по-отворени и склонни да поддържат връзка с външния свят, във всеки смисъл на думата.



Сред стоте страни в света, най-подготвени от нашия район, чийто майчин език не е британски, са Хърватия на 13 място, Унгария на 14 място и Сърбия на високото 15 място. Те са най-хубавите в този район, с цел да бъдат в крайник със света и могат да поддържат връзка добре в бизнеса, туризма, заетостта или вложенията.

Ето по какъв начин наподобяват първите топ 15 страни:

1. Холандия
2. Дания
3. Финландия
4. Швеция
5. Норвегия
6. Австрия
7. Португалия
8. Германия
9. Белгия
10. Сингапур
11. Люксембург
12. Южна Африка
13. Хърватия
14. Унгария
15. Сърбия

Владеенето на британски език в района, наред с други, наподобява по този начин: България е на 20 място, Гърция е на 21, Италия е на 30, а в топ 50 е Албания на 43 място. Турция е класирана на 69-о място.

Македония не е в топ 100 на страните, където популацията приказва британски.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР