Публикуваме поискано право на отговор от г-н Веселин Данев, изпълнителен

...
Публикуваме поискано право на отговор от г-н Веселин Данев, изпълнителен
Коментари Харесай

Веселин Данев отговори дали коронасубсидиите минават през офшорни фирми

Публикуваме поискано право на отговор от господин Веселин Данев, изпълнителен шеф на ”Академика Сий Палас ” АД, ”Съни Травел Клуб ” ЕООД, ”Съни Травел ” ЕООД и ”Сандроуз Холидейз ” ЕООД.
Уточняваме, че мотивът за писмото на господин Данев е обява, в която цитираме пост във Фейсбук на Румяна Ченалова. Материалът е озаглавен Коронасубсидии за офшорки - някогашен арбитър твърди любопитни неща с забавни имена. Припомнете си.
Ето цялостния текст на отговора:
" Тъй като „ анализът “ на някогашния арбитър Ченалова ни визира с погрешните си изказвания и подвеждащите си тълкования, и ползвайки се от правото си на отговор декларирам следното:
· Дружествата ни в Кипър и Малта не са „ офшорки. “ Те са регистрирани в друга страна член на Европейски Съюз като естествени /не офшорни/ сдружения и се употребяват със същите права като тези регистрирани във Видин да вземем за пример. С оглед на английското колониално завещание доста вложители избират Малта и Кипър заради традициите и предвидимостта на правните им системи. Партньорът ми Борис Зимин е кипърски жител.
· В структурата на Либена Ризортс няма сдружения регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим. Това се открива с инспекция на вписаните по партидите ни в Търговския Регистър условия, каквато за някогашен арбитър в Търговско поделение не би трябвало да съставлява правна или техническа трудност. Аз дремя по-спокойно като като знам, че делата на кипърското или малтийското ни сдружение не могат „ да бъдат разпределени на инцидентен принцип “ на „ анализатори “ като госпожа Ченалова.
· Ограниченията даже и към „ офшорните “ сдружения се ползват по закон, единствено когато не са разкрити крайните им притежатели. В този случай даже и това е сторено – Борис Зимин (мажоритарен собственик) и аз.
 Коронасубсидии за офшорки - някогашен арбитър твърди любопитни неща с забавни имена Коронасубсидии за офшорки - някогашен арбитър твърди любопитни неща с забавни имена
Според закона у нас компания, записана в офшорна зона, не може да взе участие директно или индиректно в социална поръчка, само че може да получава...
· Нямаме общи планове с Милен Велчев. Той и във фейсбук го написа. Ако госпожа Ченалова беше положила обикновени старания да „ гугълва “ Борис Зимин и татко му доктор Дмитрий Зимин, щеше да разбере, че няма по какъв начин тъкмо ние да бъдем сътрудници с шефове във ВТБ. Дори и да искахме от някакъв стокхолмски синдром, на Велчеви нямаше да им разрешат.
· Мярката 60/40 не е дотация, с която си купуваме яхти. Тя допуска сериозен ангажимент за опазване и продължение на заетостта от страна на работодателя. Към цитираните от госпожа Ченалова 1,58 млн. нашите сдружения са добавили най-малко 1,5 млн. лева за погашение на трудови хонорари. В година, когато продажбите в хотелите ни са със 78% по-ниски, ясно е, че без 60/40 доста наши сътрудници щяха да са пред бюрата по труда.
· Над 70% от сумите изплатени ни по мярката 60/40 незабавно се връщат назад в Държавата и публичните фонодове под формата на налог общ приход, пенсионни и здравни вноски и други В този смисъл страната би изплащала доста по-големи суми, в случай че имаше всеобщи уволнения на чиновници като нашите, които над 15 години са обезпечавани на действителни равнища и могат да разчитат на 60% от възнагражденията си при безработица.
Моят персонален приоритет като шеф през тази сложна година бе запазването на цялостта на дългогодишните ни екипи. Успяхме до момента с напъните на всички и с разбирането на страната. Нямаме нито един скъсен или уволнен! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР