Публикуваме го без редакторска намеса:Пътуващият може без удръжки да се

...
Публикуваме го без редакторска намеса:Пътуващият може без удръжки да се
Коментари Харесай

Туроператор от Варна обясни как в Полша решават проблема с коронавируса и туристите


Публикуваме го без редакторска интервенция:

" Пътуващият може без удръжки да се откаже от контракт за пътешестване с туристически пакет, когато в мястото до което той е избрал да пътува са открити доста случаи на заразяване с корона вирус, полети до това място не се извършват, а този тип транспорт е главен детайл в туристическия пакет – осведоми в свое известие Министерството на развиването на Полша.

Връщането на платените суми е допустимо също и в обстановки при които главен детайл на пътешестване с туристически пакет е присъединяване в културно събитие (например посещаване на музей) или спортно събитие (например футболен мач), които са били анулирани във връзка открити случаи на заразяване с корона вирус. Но пътуващият не може без удръжки да се откаже от контракта за пътешестване по туристически пакет, единствено тъй като в мястото до което е избрал да пътува има доказани случаи на заразяване с корона вирус.

Отказването без удръжки от контракта значи приемане на 100 % направените заплащания. Но без компенсации и спомагателни обезщетения. 

В сходство със Закона за туристическите пакети и свързани туристически услуги възобновяване на заплащания може да се получи, в случай че " настъпят неизбежни и изключителни условия, които могат доста да повлияят на превоза на пасажерите и реализирането на туристическия пакет в дестинацията на осъществяване или в непосредствена непосредственост до нея ". В случай на неизбежни и изключителни условия, пасажерът може да изиска единствено възобновяване на платените суми за пакета.

Според определението в закона, неизбежните и изключителни условия би трябвало да се схващат като обстановка отвън контрола на страната, позоваващата се на сходна обстановка, чието влияние не би могло да бъде избегнато, даже в случай че бяха взети всички рационални ограничения. 

В преамбюла на Директивата за туризма се показва, че неизбежните и изключителни условия могат да включват да вземем за пример военни дейности, други съществени проблеми на сигурността, като тероризъм, забележителна опасност за здравето на хората, като да вземем за пример на зараза на съществено заболяване в местоназначението на пътуването или естествени бедствия, като наводнения или трусове или метеорологични условия, предотвратяващи безвредно пътешестване до дестинацията, контрактувани в контракта за пакетно пътешестване. 

Следователно, с цел да можем дейно да се откажем от контракта за пакетно пътешестване при положение на неизбежни и изключителни условия на местоназначението или в непосредствена непосредственост до него, би трябвало да се потвърди, че тези условия: оказват доста въздействие върху осъществяването на пакета или превозването на пасажерите до дестинацията. "

    
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР