Публично обсъждане на инвестиционния проект на реконструкцията и преустройството на

...
Публично обсъждане на инвестиционния проект на реконструкцията и преустройството на
Коментари Харесай

Публично представят новата визия на бившето кино Космос

Публично разискване на капиталовия план на реконструкцията и преустройството на кино " Космос " провежда Община Пловдив. Презентацията на новата визия на бившето кино на ул. " Гладстон " 48 ще се организира на 27 октомври 2022 година, в четвъртък, от 17.30 часа в Голяма конферентна зала на Дома на културата „ Борис Христов “. Администрацията кани жители да се включат в разискването с отзиви и оферти.

Проектът ще бъде показан от екипа на  фирма „ Тектоника-Б “ ООД Пловдив, в който вземат участие арх. Димитър Балджиев, арх. Елена Балджиева, арх. Инес Янкова. Разработката е направена в осъществяване на публичната поръчка с предмет „ Изготвяне на механически план и практикуване на авторски контрол по време на строителството на обекта  „ Ремонт на постройка на кино „ Космос “.

Предназначението на постройката, която престоява под ключ от началото на 90-те години, е за  арт Център със зала и пространства за занимания най-вече на младежи.  Старата кино зала, проектирана преди време като амфитеатър за над 800 фенове, е преустроена. Екипът е подготвил за потребностите на събитието и визуализация – 9 табла и макет, които ще бъдат  на разположение в залата. В залата ще може да се прожектира и кино, сподели арх. Димитър Балджиев, като даде обещание всички детайлности на презентацията в четвъртък.

В публичното разискване на плана на кино „ Космос “ ще вземат участие кметът Здравко Димитров, неговият заместител по просвета Пламен Панов и кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов.

Преди време имаше концепция постройката да се приспособява за многоетажен паркинг, само че пловдивчани се подвигнаха на митинг и настояха да се резервира за културни събития. Група архитекти бяха създали опит да трансфорат фоайето на киното в изложбена зала, а по-късно регион " Централен " провежда генерално разчистване на пространствата. Тонове отпадък, в това число и изгнилите седалки, бяха изкарани от залата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР