Публична тайна е , че в правителството се водят разгорещени

...
Публична тайна е , че в правителството се водят разгорещени
Коментари Харесай

Лиз Тръс е готова да направи пореден завой във фискалната си политика

Публична загадка е, че в държавното управление се водят разгорещени разногласия за това дали нарастването на обществените помощи да бъде с 5% в сходство с повишението на заплатите, както желаят Лиз Тръс и финансовият й министър, или с 10% в сходство с инфлацията, както упорстват други министри.

 

В групата за по-голямо нарастване е й водачът на Камарата на общините Пени Мордант, а на следващия ден има среща на кабинета по този въпрос.

В изявление за Скай нюз тази заран заместник-министърът за пенсиите и трудовата претовареност Виктория Прентис сподели, че още не е взето решение, само че тя не чака това да стане по-рано от края на ноември, защото занапред ще излизат данни на националната  статистика за придвижването на заплатите и инфлацията.

 

Английската централна банка в това време разгласи нови ограничения за справяне с финансовата рецесия. Една от тях е изкупуване на до 10 милиарда паунда държавни облигации на ден или двойно повече от досегашния предел от 5 милиарда.

В същото време от MillionPlus – асоциация на актуалните университети в Англия и Шотландия, оповестиха, че стотици хиляди студенти са изправени пред финансови компликации вследствие на повишаването на живота /храна, превоз, наем, сметки за енергия/, като това най-сериозно визира тези от работническата класа, чернокожите и по-възрастните студенти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР