Птичият грип H7N9 е забелязан за пръв път да покосява

...
Птичият грип H7N9 е забелязан за пръв път да покосява
Коментари Харесай

Китай отказва да предостави на САЩ и Великобритания опасен вирус


Птичият грип H7N9 е видян за пръв път да покосява хора през март 2013 година в Китай, като от този момент насам вирусът се е завръщал няколко пъти. Понастоящем най-голямата зараза се развихря в края на 2016 година, а до септември 2017 година са оповестени 759 инфекции и 281 смъртни случаи. Кумулативно, Световната здравна организация, идентифицирайки вируса като „ извънредно рисков “, пресмята, че от началото на първата зараза до тази през 2016 година вирусът се характеризира с 40% смъртност.

Повечето от докладваните пациенти, инфектирани от вируса, се отличават с тежко респираторно заболяване (напр. пневмония). Въпреки че съществуват редки случаи на разпространяване от човек на човек, експертите се тормозят от непрекъснатата дарба на вируса да мутира, която скоро ще му разреши да разшири методите си на предаване.

Съгласно разпоредбите на Световната здравна организация, от страните се изисква да споделят грипни вируси, притежаващи капацитета да предизвикват

пандемии, тъй че да се помогне

на други народи да се приготвят при положение на световна зараза .

Разпространението на вируси попада в компетенциите на разнообразни държавни организации със здравни съображения, от време на време в контрастност на конкурентни ползи, като да вземем за пример опасения по отношение на био-сигурността и търговски съревнования в създаването на лекувания.

Свързани публикации.. Епидемия от птичи грип в Южна Корея 0 Митове и обстоятелства за имунизациите 0 Птичият грип към този момент заразява хора в Китай 0

Въпреки това сходни практики са от голяма важност, тъй като разрешават създаването на ваксини , диагностични проби и лекувания. Поради тази причина държавните управления на Англия и Съединени американски щати обезверено се пробват да се уговорят с Китай да получат семпли от рисковия вирус. Без да показва съответно съображение, Китай изрично отхвърля да се съобрази с настояванията, оповестява The Telegraph.

Алтернативата е да се подготви ваксина с помощта на публично наличните бази данни,

които съдържат информация за генетичната поредност на вируса. Въпреки че това е кардинално осъществимо, сходен способ не подхожда на признатите стандарти и регулации . Не на последно място, откривателите не са сигурни доколко актуалната версия на вируса, която е владеене на държавното управление на Китай, се разграничава от тази, предизвикала епидемията през 2016 г.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР