ПСС заявява, че са положени всички усилия, без облитане на

...
ПСС заявява, че са положени всички усилия, без облитане на
Коментари Харесай

Прекратиха акцията по издирването на изчезналия турист в Пирин


ПСС декларира, че са положени всички старания, без облитане на региона от въздухоплавателно средство със профилирана техника, за каквото те нямат финансов запас

Планинската избавителна работа приключва издирването на изчезналия екскурзиант в региона на връх Вихрен, оповестиха от службата.

Планинските спасители от Банско и Сандански търсиха в продължение на пет дни, в сложни и рискови условия, голям по повърхност мъчно наличен планински регион от двете страни на върха.

В издирването бяха включени и модерни механически средства и способи, само че за жалост без резултат.

След разбор на осъществените дейности и в съгласуваност с ръководителите на отрядите в Банско и Сандански, ПСС при БЧК е взела решение да приключи акцията.

До момента единственият вид, който не е употребен, е облитане и оглед на региона от въздухоплавателно средство със профилирана техника, с каквото ПСС при БЧК не разполага, а и няма финансов запас за обезпечаването му, добавя от избавителната работа.

69-годишния екскурзиант се изгуби на 26 декември и оттогава няма връзка с него.  Според спасителите мъжът е позволил неточност, предприемайки нанагорнище в тъмната част на денонощието и при мощен вятър.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР