ПСЖ стартира кампанията в Шампионската лига с поражение с 2-0 от Дортмунд

...
Килиан Мбапе отново беше във форма, когато Пари Сен Жермен
Коментари Харесай

Килиан Мбапе отново беше във форма, когато Пари Сен Жермен започна кампанията си в Шампионската лига с домакинска победа с 2-0 над Борусия Дортмунд във вторник, показвайки проблясъци какво може да се случи под ръководството на новия треньор Луис Енрике.

Мбапе откри резултата с дузпа през второто полувреме, а Ашраф Хакими удвои резултата с хубав гол, тъй като търпението на ПСЖ се отплати на Парк де Пренс.

Това беше едва третата победа в шест конкурентни мача този сезон за шампионите в Лига 1 и това им даде известно облекчение след първото им поражение през уикенда, тъй като те прилежно приложиха играта на Енрике с притежанието на топката.

ПСЖ е начело в група F с три точки, две пред Милан и Нюкасъл, които завършиха наравно 0 -0 по-рано във вторник.

Нямаше особен блясък от страна на домакините в първото им голямо излизане за сезона, но ПСЖ рядко бяха в опасност благодарение на доминацията си в халфовата линия, преди всичко да изглеждаше потръгнало, след като Мбапе хладнокръвно изпълни своята дузпа четири минути след второто полувреме.

Дортмунд имаше първата чиста възможност, когато Дониел Мален намери малко пространство в зоната на ПСЖ, но ударът му беше лесно спасен от Джанлуиджи Донарума.

ПСЖ отвърна на удара пет минути по-късно, когато Витиня, който ръководеше халфовата линия в първото полувреме, уцели рамката с хубав удар от границата на наказателното поле.

Португалецът имаше нова възможност след половин час, но опитът му беше отразен и премина над гредата.

ПСЖ липсваше острие до началото на второто полувреме, когато Усман Дембеле, след комбинация с крайния защитник Хакими по десния фланг, намери Мбапе в зоната и ударът на френския нападател бе убит от Никлас Суеле.

Мбапе превърна получената дузпа в резултат ПСЖ поведе заслужено и вкара 11-ия си гол в последните си девет участия в Шампионската лига.

Хакими удвои предимството в 58-ата минута с деликатен чип от външната страна на ботуша си, след като бе превъзходно настроен от Витиня.

ПСЖ след това контролира последните 30 минути и завърши с чиста мрежа, тъй като Борусия не успя да заплаши.

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР