Психотерапевтката Кейтлин Кантор посочи три грешки, които според нея разрушават

...
Психотерапевтката Кейтлин Кантор посочи три грешки, които според нея разрушават
Коментари Харесай

Три неща, които рушат отношенията между хората

Психотерапевтката Кейтлин Кантор уточни три неточности, които съгласно нея унищожават всяка интимна връзка . Тя изброи тези неприемливи привички в колонката за отзиви на английското издание " Psychology Today ".

Кантор означи, че множеството хора носят в себе си навиците, които водят до спорове и незадоволеност в връзките. Според нея първият вреден модел на държание е да обвиняваш другите , вместо да поемеш отговорност за себе си. Психотерапевтката изясни, че е невероятно да се управляват дейностите на другите хора, тъй че не би трябвало да се спирате на тях. „ Потенциалът за самоусъвършенстване се крие във вас, а не в другия човек ", сподели Кантор.

Тя поучава да не приписвате мислите си на другите , защото това води до неодобрение и кавги. „ Например мислите, че всички ваши сътрудници ви считат за малоумен. Може би са прави, а може би те въобще не мислят за теб, заети са със себе си. Това не може да се знае сигурно. Но е явно, че вие самите се смятате за глупави и се тревожите за това ", даде образец специалистката.

Последната неточност, за която Кантор предизвестява, е да изработите лични версии за дейностите на други хора и по-късно да повярвате в тях като доказан факт. Експертката означи, че сходни измислици дават на хората същински паники и негативизъм, което в последна сметка води до спорове и раздробяване на връзките. За да се избегне това, Кантор поучава в действителност да се включите в живота на другите хора и да научите от тях същинските претекстове на дейностите им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР