Психологът Росен Йорданов коментира ескалацията на напрежението в сряда по

...
Психологът Росен Йорданов коментира ескалацията на напрежението в сряда по
Коментари Харесай

Психолог обясни защо полицаите търпяха бясната агресия на протестиращите

Психологът Росен Йорданов разяснява ескалацията на напрежението в сряда по време на митинга. По думите му е значимо да се обърне внимание на обясненията, дадени и от двете страни по-късно - ръководещите и протестиращите.

"Две деца пробват да обяснят какво се е случило, кой е приключил белята. На кого се изясняват? На онази мълчелива част от хората, носители на моралния заем, тези, които ще вземат значимото решение. Борбата е кой ще вземе това мнение ", съобщи Йорданов.

Според него на служителите на реда им било подредено да изтърпят доста по-голяма експанзия, в сравнение с по принцип биха търпяли.

"Ако аз трябваше да взимам решение, доста по-рано бих разпоредил да се отделят нападателните. Целта на всички беше да се удържи моралният заем ", разяснява той.

Йорданов счита, че и в този момент се лекува признака, а не заболяването.

По отношение на държанието на водещите политически фигури Росен Йорданов също направи своя коментар.

Бойко Борисов, съгласно него, се вслушва в този момент в своите съветници да се отдръпна малко от сцената. Йорданов сподели, че е това е роля, нетипична за премиера. Сега обаче той си дава сметка, че мир по време на война мъчно се реализира.

Нарече шаман Румен Радев, който "бае към огъня ". По думите на психолога би трябвало да се види дали и самият президент не е притежател на заболяването.

"Ако не престават нещата по този метод, в действителност може да се стигне до нещо неприятно. Нещата са станали към този момент персонални. Голяма част от хората, които не вървят на митингите, са разтревожени ", сподели Йорданов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР