Психологът Росен Йорданов, бивш зам.-директор на Института по психология на

...
Психологът Росен Йорданов, бивш зам.-директор на Института по психология на
Коментари Харесай

Психологът, участвал в ареста на Пелов преди 6 години, разкри как действа той

Психологът Росен Йорданов, някогашен зам.-директор на Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи, разкри в студиото на бТВ по какъв начин през 2011 година е бил задържан Владимир Пелов. По думите му, тогава карцерът е сбъднат благодарение на майка му, която са я убедили да издаде местонахождението му, с цел да не бъде погубен.

„ Предният път той одобри да се съобщи без пердах. Страхува се за своя живот. Сега към този момент си дава сметка, че ограниченията, които могат да бъдат приложени против него, ще бъдат приложени. Майка му го убеди, тъй като имаше действителен късмет да бъде погубен. Беше обкръжен във вилата на неговия чичо в Ботевград”, описа Йорданов. Той си напомни обаче, че тогава при издирването му е имало неточности.

Психологът направи и профил на избягалия. Пелов е построен рецидивист, който е с изрично психопатна конструкция. Умен е и няма да се поколебае да преследва интереса си, даже да прегази хора. Той не е от хората, които търпят промяна на полезностите и възгледите. Опасен е. Ценностният му свят има позицията „ аз би трябвало да виждам моя интерес”. Емпатия и взаимност при него са по-различно сложени. Той може да употребява тези усеща, с цел да ни употребява. Той не е вманиачен, има трайна дисторция на характера. За него светът е враждебно място и той усеща, че има право да постъпва както счита за добре, разказа психологът.
Йорданов не има вяра този път Пелов да се свърже с майка му - последният случай демонстрира, че тя би съдействала на полицията.

„ Призовавам хората да не бъдат герои. При подозрения да се обаждат на полицията - той няма да прояви благосклонност и съчувствие, да не оказват опозиция и да влизат в пререкания”, уточни психологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР