Психичното здраве на отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева е

...
Психичното здраве на отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева е
Коментари Харесай

Адвокатът на Иванчева: Психичното ѝ здраве е критично и може да доведе до психологическа смърт

Психичното здраве на отстранения кмет на „ Младост” Десислава Иванчева е сериозно и то може да докара до психическа гибел . Това сподели юристът ѝ Димитър Марковски, базирайки се на психиатри, минути откакто Специализираният углавен съд не даде ход на разпоредителното дело, съобщи БГНЕС.
По делото обвинени са и някогашният заместител на Иванчева - Биляна Петрова, и някогашният областен кмет Петко Дюлгеров. Процесът не можа да стартира, защото Иванчева и Петрова и техните юристи не са получили в точния момент обвинителния акт и една от експертизите – ендокринологичната към момента не е направена. Следващото съвещание е на 13 септември.
На днешното си съвещание обаче, съдът реши да инициира преразглеждане на мярката на Иванчева и реши тя и Петрова да останат в София, а да не вървят в Сливенския затвор . Въпреки това юристът на Иванчева Димитър Марковски сподели, че клиентката му лежи в ареста без потвърдена виновност .
" Докато моята клиентка почтена е в пандиза, аз не съм удовлетворен от развоя. Аз се надявах, че прокуратурата ще прояви кураж и ще приключи делото. Вместо това тя внесе обвинителен акт. Искам да подчертая, че психическото ѝ положение (на Иванчева - бел. ред.) се е влошило в ареста поради напрежението и неприятните условия в него ", съобщи Марковски. Той изрече отвращение от наличието на обвинителния акт и изрази неразбиране по какъв начин може да се изготвя подобен сериозен документ без доказателства.
„ Простото съмнение не е доказателство “, отсече юристът на Иванчева. Няма следи по пръстите на Иванчева от този прахуляк, беше безапелационен той и посочи, че по дясната длан на отстранената кметица е имало следи, само че те са вследствие на подписания протокол, сподели в отговор на въпрос дали по ръцете на Иванчева има следи от белязаните пари.
Пред залата беше и строителният бизнесмен Александър Ваклин, който съобщи, че диалозите от специфичните разследващи средства ще покажат кой е крив и кой прав.
„ За първи път ми желаят рушвет. Не бих дал и 200 лева на катаджия. А диалозите с Иванчева бяха като с неприятен катаджия, който те гледа многозначително и пита – ще пишем ли? На няколко пъти ми не помни името, постара се да ме унижи допустимо най-вече. Затова се свързах с проверяващите ", съобщи Ваклин. Той описа, че дал парите на някогашния кмет на региона Петко Дюлгеров половин час преди арестите и посочи, че е разговарял единствено с него. „ Дюлгеров ми съобщи изискванията на Иванчева. Потърсих точно него, тъй като разбрах, че е непосредствен с досегашния кмет на " Младост ". Каза ми, че от парите за себе си няма да вземе нищо. Свързах се с Иванчева по Viber и предадох сумата “, добави Ваклин.

Бизнесменът сподели, че е завел дело в Административния съд като опит да се оправи с оказания му напън от районната администрация, само че не дочакал решението на съда. Подавал тъжби и в Столичния общински съвет, само че и от там не съумели да решат казуса му. Ваклин добави, че Иванчева му споделила, че трябвало да даде, с цел да получи. Той акцентира, че отстраненият кмет не е желал той да направи детска площадка, а да вземе пари.
На тези думи някогашният ПР на Иванчева Петър Кърджилов сподели, че е неистина и взе думата. „ Това е неистина. Говорили сте точно за площадка. Понеже тази площадка е била обещана от вас. В деня на тази долна акция тя се е обадила на секретарката Стоянова и ѝ е споделила да придвижи преписката, тъй като в този ден вие сте заявил, че ще извършите тази площадка. Това е бил целият ключ в скрит план да се получи това позвъняване точно в същия ден, минути преди бруталния арест. Вие сте измамник, господин Ваклин, и ще си го получите рано или късно”, закани се Петър Кърджилов в наличието на медии в съда.
Строителният бизнесмен съобщи, че изказванието на Кърджилов не е правилно и не пожела да влезе в полемиката за площадката. Той добави, че пари за детски площадки са дарени на общината, само че те не са употребявани по тази причина.
Стана ясно още, че някогашният ПР на Иванчева е внесъл протестна нота в президентството. В него упорства президентът Румен Радев да ангажира свои адвокати, които да наблюдават делото, което съгласно Кърджилов е опорочено и добави, че Иванчева освен съди България в Европейския съд за правата на индивида и всички институции, които са позволили да се осъществя този зле скърпен сюжет .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР