Психично болен младеж простреля полицай в главата в столичния кв.

...
Психично болен младеж простреля полицай в главата в столичния кв.
Коментари Харесай

Психично болен младеж простреля полицай в главата в София

Психично болен юноша простреля служител на реда в главата в столичния кв. „ Илинден”. Няма заплаха за живота на простреляния чиновник на реда.
Полицай е прострелян в главата в кв. „ Илинден ” в София Извършителят – психологично болен мъж, е арестуван, а раненият служител на реда е настанен в „ Пирогов ”
Малко преди обед в полицията постъпва сигнал от жена, че синът й буйства.

„ Колегите са работили неотложно, защото тя е съобщила, че от два – три дни синът ѝ се държи несъответстващо, демонстрира агресия”, разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов .

Екипът, тръгнал към мястото, желае подкрепление. Тъй като има данни, че младежът е с психологични проблеми седем чиновници на реда идват на място. Влизат във входа и звънят на жилището на първия етаж. Отваря дамата, подала сигнала.

„ В момента, в който потеглят по коридора, същият създава изстрел по посока на майката. Там са били и сътрудниците. Така бързо са реагирали и са го обезвредили предвид на не създаде идващ изстрел”, посочи Маринов.

Куршумът пронизва бузата на 34-годишният служител на реда Георги Йовчев . По неотложност е закаран в „ Пирогов”. Той има 10-годишен стаж в полицията.

„ Състоянието му за момента е устойчиво, отвън заплаха за живота. Беше изработен скенер по неотложност, с цел да се види какво е положението на костите. Няма наранени кости, само че това е огнестрелно пострадване с входно и изходно отвърстие, което изисква в допълнение наблюдение”, сподели шефът на „ Пирогов” проф. Асен Балтов .
Простреляният служител на реда в София е без заплаха за живота Той остава за лекуване и наблюдаване в „ Пирогов ”
Стрелецът е 21-годишният Христо Бързицов , произлиза то известна фамилия. Покойният му дядо е композитор, а татко му оперен артист. Улица в столицата е кръстена на името на прародител му. От години младежът и родителите му живеели във Франция. Всяка година обаче се прибирали в България, описват съседите им.

Най-вероятно младият мъж е отключил психологичното заболяване последните години, не е регистриран в психиатрични заведения у нас.

Пистолетът, с който е стрелял, е газов, само че модифициран.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР